Spora yeni başlayanların dikkat edilmesi gerekenler nelerdir nasıl başlamalı?

Spora yeni başlayanların işi zor gibi gözükse de aslında çok kolay! İşte spora yeni başlayanlar için tavsiyelerimiz...

Spora yeni başlayanların dikkat edilmesi gerekenler nelerdir nasıl başlamalı?

Eğer spora yeni başlıyorsanız, ilk kez spor yapacaksanız heyecanlı olmanız çok normal. Bilmediğiniz sularda yüzmeyi kendinize korkulu hâle getirmenize gerek yok. Beslenme ve antrenman ile ilgili temelleri kavradıktan sonra işiniz kolaylaşacak.

HEDEFİNİZ OLSUN

Bir hedefiniz mutlaka olmalı. Daha fit bir görünüm, kilo vermek, kilo almak gibi. Çünkü tüm beslenme ve antrenman programları hedeflere uygun olarak oluşturulur. Yani kilo almak için ve kilo vermek için aynı diyeti uygulamayacağınız gibi, fit bir vücut ve sadece kilo vermek için de aynı beslenme düzenini uygulamayacaksınız.

EGZERSİZİNİZİ PLANYIN

 Spora yeni başlayanlar ilk haftalarda 1’er gün ara vererek antrenman yapabilir. Bu, yorgunluklarını kolay atıp kaslarının fiziksel olarak bir sonraki antrenmana hazırlanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca spora yeni başlayanlar kendilerini ilk haftalarda çok fazla yoracak kompleks hareketlerden kaçınmalı. 

BESLENME PROGRAMI

Beslenme programı hazırlarken tabii ki kalori üzerinden bir diyet hazırlayacaksınız. Normalde günlük almanız gereken kaloriyi internetteki kalori hesaplayıcılardan kendiniz de belirleyebileceğiniz gibi beslenme uzmanına danışabilirsiniz. Daha sonra hedefinize göre spor ile birlikte yeni beslenme düzeninizde almanız gereken kaloriyi belirleyin. Bu kaloriyi istediğiniz sayıda öğüne bölebilirsiniz. 

HANGİ GIDALARDAN KAÇINMALISINIZ

İşlenmiş yağlar, yüksek şeker oranına sahip besinler, kızartmalar elveda diyeceğiniz gıdaların başında geliyor.

Yorumlar