Sporcuların sıklıkla tükettiği hünnap meyvesinin faydaları nelerdir nerede yetişir?

Diyet severlerin ve sporcuların vazgeçilmezi olan meyvelerden biri de 'Hünnap' meyvesidir. Vücuda sağladığı faydaları bitmek bilmiyor!

Sporcuların sıklıkla tükettiği hünnap meyvesinin faydaları nelerdir nerede yetişir?

Ülkemizde çoğunluklu olarak karasal iklimlerde bahar aylarında ılık geçen bölgelerde yetişmektedir. Denizli, Isparta, Simav gibi bölgelerde çoğunluklu olarak yetişen bu mucizevi meyve her ne kadar isim olarak çok bilinmese bile sporu hayatında alışkanlık haline getirmişlerin ve formunu korumak isteyenlerin bir numaralı vazgeçilmez meyvesi haline gelmektedir. 

NE İŞE YARIYOR?

Diyet severlerin bir numaralı meyvesi olan ve diyet listelerinin vazgeçilmezini oynayan bu meyve, kalori bakımından oldukça düşüktür. Bu şekilde kilonuzu koruyabilirsiniz. Aynı zamanda içerdiği besin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan bu meyvede A ve C vitaminleri bolca yer alıyor. Bu sayede düşük kalorili olmasına rağmen bağışıklık sistemini oldukça güçlü tutarak antioksidan özelliğini bulunduruyor. 

CİLDE PARLAKLIK KAZANDIRIYOR!

Cildin parlaklık kazanmasına yardımcı olan bu meyve içerdiği vitaminler sayesinde cildi her daim canlı tutmaktadır. Günlük hayatlarında sürekli olarak sindirim sistemi sorunları yaşayanlar için alternatif çözüm öneren hünnap meyvesi kabızlık gibi sorunlarınızın son bulmasını saplamaktadır. 

100 gramı içerisindeki potasyum; günlük potasyum değerinizin %7 civarını karşılamasıyla beraber, kalp ve damar sağlığınıza iyi gelir. Diğer bir çok meyvenin aksine; glisemik indeksi düşük olduğu için uzun süre tokluk sağlar. Özellikle düzenli spor yapan biriyseniz, içindeki yüksek magnezyum oranı yoğun antrenman sonrası oluşabilecek kas ve kemik ağrılarınıza iyi gelecektir. Kanser hüclerinin oluşumu ve dağılımını önleyici özelliğe sahiptir.

Yorumlar