Stres kilo aldırır mı kiloyu nasıl etkiler?

Hepimizin zaman zaman stresli dönemlerden geçebiliyoruz. Peki bu dönemlerde kilo kontrolünüz hiç takip ediyor musunuz?

Stres kilo aldırır mı kiloyu nasıl etkiler?

Zaman zaman stresli günler ve dönemler geçirebiliyoruz. Her ne kadar dikkat edilmese bile bu dönemlerde kilo artışı veya düşüşü yaşanmaktadır. Günlük yaşamda stres bir çok aktiviteyi etkilemekle beraber bu dönemlerde kişilerin kilosunu da etkilemektedir. Kimi insanlarda bu durum kilo kaybına neden olurken kimi insanlarda ise kilo artışına neden olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre stres altındayken kadınlar genellikle kilo alma eğilimi gözlemlenmiştir. Sürekli olarak stres altında bir işle uğraşıyorsanız bu dönemlerde beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeli ve bilinçli olarak tüketim yapmaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde bir gün aynaya baktığınızda sizi şaşkına uğratacak bir görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

STRESLE BERABER KİLO ARTIŞI HANGİ HASTALIKLARI BERABERİNDE GETİRİR?

Genellikle bu dönemlerde insanlar kilo oranını dikkat etmedikleri için ya çok zayıflarla ya da çok fazla kilo alırlar. Kadınlarda genellikle bu durum kilo artık yönünde olduğu için beraberinde birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Genellikle şeker hastalığının artışında büyük bir etkiye sahip olan kilo artışı ilerleyen seviyelerde şeker komasına kadar ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. 

Şeker hastalığının ilerleyen evrelerinde görme kaybı uzuv kaybı gibi rahatsızlıklara da neden olabilmektedir. Kişi farkında olmadan kilo artışını yaşadığı için bir süre sonra kişinin kendi fiziksel özelliklerinin farkına varıp psikolojik olarak etkilenmesine de neden olabilmektedir. 

Stres insanların korkulu rüyası olan kanser hastalığınında tetikleyicisidir. Özellikle kanser hastalarını sürekli olarak morallerini yüksek tutmaları konusunda uyaran doktorların aslında hastalara tedavilerin bir diğer ilacını bu şekilde sağlamaktadır. Çünkü mutsuzluk ve stres beraberinde hicrelerin yavaşlamasına neden olmaktadır. Bu durum ise sağlıklı bir şekilde hücre yenilemesi olmadığı için kanserli hücrelerin yayılmasında daha çok olanak sağlar.

Yorumlar