Stresi azaltmaya ne yardımcı olur?

Belirli olaylara tepki olarak vücutta oluşan duyguya stres deniz, işte stresinizi azaltmanıza yardımcı olacak doğal çözümler!

Stresi azaltmaya ne yardımcı olur?

Son yılların en büyük tehlikesi stres, iş stresi, yaşam stresi, para kazanma, aşık olma, hayatta kalma ve daha bir çok şey strese sebep oluyor. Sürekli bir koşturma halindeyiz ve ne yazık ki durup kendimize ayıracak vaktimiz yok! Düşünsenize her 3 kişiden 2 sinin hayali emekli olup bir sahil kasabasına yerleşmek! Stres sağlığa çok zararlı bir duygu ve bundan olabildiğince uzak durmamız gerekiyor. Sizler için, stresi azaltan doğal çözümleri hazırladık! Mutlaka okumanızı öneririz...

FESLEĞEN: Fesleğen yaprakları iyi bir anti-stres ajanı olarak kullanılır. Sabah ve akşam olmak üzere fesleğen yaprağı çiğnenmesi iyi gelecektir.

ADAÇAYI: Adaçayı bitkisi zihinsel stres ve gerginlik tedavisinde faydalıdır. 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı yaprağı ekleyin. Birkaç dakika soğumaya bırakın. Suyu süzüldükten ve lezzeti artırmak için istenirse, bal ekleyin. Bu bitki çayı, stres için mükemmel bir ev çaresi olarak hizmet vermektedir.

YOĞURT: Yoğurt, stresin en iyi gıda çözümdür. Zengin A vitamini, B kompleks vitaminleri ve D vitamini sayesinde uykusuzluk, migren ve menstruasyon ile ilişkili kramplarda rahatlama sağlar.

SICAK BANYO: Sıcak su banyosu bütün vücudu rahatlatır, anksiyete ve streste rahatlama sağlar.

MEDİTASYON: Bazı iyi ve olumlu düşüncelerin zihne aktarılması streste yardım almada etkilidir.

VİTAMİNLER: Stresi azaltmak için gerekli görülen B grubu vitaminleri yeteri kadar alınmalıdır. Ayrıca kahve, tuz, sigara, alkol ve az alkolllü içeceklerden kaçınılmalıdır. Bunlar B vitaminlerinin yeteri kadar alınımını azaltır.

PEKMEZ: Pekmez de stres için başka bir etkin çaredir. Pekmez yoğun olması hasebi ile gerek B vitamini ve gerekse de demir içeriği bakımından zengindir.

Yorumlar