Stresli değil, romantik ol!

Amerikan Stres Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırmaya göre stres kökenli hastalıklardan rahatsız kişilerin %75'ten fazlası sosyal ilişkilerinde başarısızlığa uğruyor.

Stresli değil, romantik ol!

Lauren E. Miller, kendi internet sitesinde şu sözlere yer verdi: "Yorgunluk, uykusuzluk ve baş ağrısı stres semptomlarıdır, bunların olduğu bir hayatta romantizmin olmasını nasıl beklersiniz?"

Lauren'ın bu konuyla ilgili üç ayrı önerisi var:

- Sevgilinizi size ait gibi görmeye çalışmaktan ve kontrol etmekten vazgeçin. Tıpkı sizin kendinize ait bir alanınız olduğu gibi sevdiklerinizin de kendine ait bir alanının olduğunu unutmayın.

- Romantizmden neler beklediğinizi paylaşın. Genel kanıları ve önyargılarınızı bir kenara bırakın. Yeni fırsatlara ve olası romantik tecrübelere açık olun.

- Daha fazla mı romantizm istiyorsunuz? O zaman daha romantik olun! Kendinizi merak edin, sizi nelerin etkilediğini keşfedin. Sizi neler harekete geçirir? Neler sizi durdurur? Her gün kendinize zaman ayırarak, bu soruları cevaplayın. Hayatınız bir aşk romanına dönüşsün. Unutmayın, aşk, romantizm ve hayat birbirinden ayrı şeyler değildir. Romantizmi hayatınızın içine dahil ettiğinizde sizi çepeçevre saracaktır.

Yorumlar