Su içmenin sağlığa faydaları nelerdir metabolizmayı nasıl etkiler gün içerisinde ne kadar içmeliyiz?

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın devamı için günde yaklaşık olarak 1,5 veya 2 litre mutlaka su içmemiz gerekiyor. Aksi taktirde hayati önem taşıyor!

Su içmenin sağlığa faydaları nelerdir metabolizmayı nasıl etkiler gün içerisinde ne kadar içmeliyiz?

Yaşamın devamı için ve daha kaliteli bir yaşam için gün içersinde mutlaka 2 litreye yakın su tüketmeniz gerekmektedir. Bunun neden ise vücudun yaklaşık olarak %60-70'ini su oluşturmaktadır. Bu yüzden vücudumuzdaki işleyişin düzenini korumak amaçlı günlük vücudun ihtiyacı olan su ihtiyacını karşılamamız gerekiyor...

Gün içerisinde tükettiğimiz bütün besinlerin, vitaminlerin çözücüsü olan su vücuttaki besinleri küçük parçalara ayırır ve sindirilmesinde, vücuttaki atık maddelerin atılamasına yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre vücudun ihtiyacından fazlasını karşıladığımız su miktarı vücut için herhangi bir fayda sağlamamaktadır ancak vücuda karşı herhangi bir zararı da bulunmamaktadır. 

SUYUN VÜCUDA SAĞLADIĞI FAYDALAR...

Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler aynı zamanda cildi yumuşatır ve yaşlılık belirtilerinin azalmasına yardımcı olur. Sindirim siteminde sorun yaşayanlar için kabızlık ve böbrek taşı oluşumunu önler. Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi sağlar. Hücre ve dokuların yapılarının korunmasında görev alır. Vücut ısısının düzenlenmesine yardımcı olur. Vücut direnci ve bağışıklığının güçlenmesini sağlamaktadır. 

Yorumlar