Şuba salatası nasıl yapılır? Şuba salatasının tarifi nedir?

Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasından şuba salatasının tarifini hazırladık. Sizde mutfaklarınızda bu salatayı deneyebilirsiniz.

Şuba salatası nasıl yapılır? Şuba salatasının tarifi nedir?

Bugün sizler için tariflerimiz arasında şuba salatasının nasıl yapıldığını ve malzemelerinin neler olduğunu hazırladık sizde mutfaklarınızda deneyerek sofralarınızdayer verebilirsiniz...

MALZEMELER:

-300 gram  tavuk göğsü

-4 adet patates

-2 adet havuç

-2 adet pancar

-1 adet yumurta

-300 gram mayonez

-tuz

Yapılış aşaması: Tavuk göğsünüzü haşlayın soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin. Ardından
kaynar suda haşladığınız patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük parçalar halinde kesin, arzuya göre rendeleyin. Bol suda yıkadığınız pancarları, kabuklarını soymadan orta ateşte kaynatın.
Kabuklarını soyduğunuz havuçları ayrı bir kapta yumuşayana kadar pişirdikten sonra küp şeklinde doğrayın.


Haşlandıktan sonra kabukları kağıt bir havlu yardımıyla ovarak çıkarttığınız pancarları salatanın üzerinde kullanmak üzere rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı, 8-10 dakika haşladıktan sonra beyaz kısmını küçük küpler halinde kesin.

Salatayı servis edeceğiniz tabağa iki kaşık mayonez sürün. İnce bir kat haşlanmış patatesi tabağa döşeyin. Ara katlara mayonez sürüp, tuz ve karabiber serpiştirerek sırasıyla; haşlanmış ve doğranmış tavuk, patates, havuç ve yumurta akını kat kat döşeyin. Yumurta akları üzerinden mayonezle geçip, salatanın üzerini rendelenmiş pancarla kaplayın. Buzdolabında en az beş saat kadar beklettiğiniz salatayı, soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

şuba salatası nedir

Yorumlar