Supangle tatlısı nasıl yapılır püf noktaları pratik malzemeleri

Bugün sizler için lezzeti damaklarda bırakan tatlı tarifi supangle ile karşınızdayız. Supangle nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Supangle tatlısı nasıl yapılır püf noktaları pratik malzemeleri

Elmaelma.com okurlarımız için bugün tatlı tariflerinin vazgeçilmez lezzeti supangle ile karşınızdayız. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan bu tatlıyı sizde deneyerek sevdiklerinizle veya eve gelen misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Bizden duymuş gibi olmayın ama kahvenin yanında en muazzam tatlı tariflerinde başı çekiyor!

MALZEMELER

4 su bardağı süt

4 tatlı kaşığı un

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı toz şeker

50 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı damla çikolata

1 adet muz

Yapılış aşaması; Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un, kakao ve toz şeker ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın. Toz şeker tamamen eridiğinde ocağa aldığınız supangle karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Göz göz olmaya başlayan tatlıya bitter çikolata parçalarını katıp tatlının kendi sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
Kıvam alan tatlıya tereyağı ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için blender ya da mikser yardımıyla karıştırdığınız tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.
Arzuya göre; sütle ıslatılmış kek parçalarına servis kaselerinin tabanında yer verin. Oda sıcaklığında ılınan tatlıları soğuması için buzdolabına kaldırın. Damla çikolata parçaları ve muz dilimleriyle şekilde verdikten sonra servise sunabilirsiniz.

Yorumlar