Sütlü un helvası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Sütlü un helvası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Çay saatlerinin yanında size eşlik edecek bu tarifi deneyince bir daha vazgeçemeyeceksiniz!

Sütlü un helvası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için, çay saatlerinde size eşlik edecek hafif bir tatlı tarifi hazırladık. Sütlü un helvası nasıl yapılır? Sütlü un helvasının malzemeleri nelerdir? Ağızda dağılan bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. İşte hem pratik hem de leziz olan sütlü un helvasının malzemeleri ve yapılışı!

MALZEMELER: 

1 su bardağı süt,1/2 su bardağı toz şeker,1 su bardağı un,150 gram tereyağı

Servisi için: 

1 su bardağı ceviz içi,1 tatlı kaşığı toz tarçın 

HAZIRLANIŞI: 

1 su bardağı süt ile yarım su bardağı şekeri bir sos tenceresinde karıştırın ve şekerin erimesi için kısık ateşte biraz ısıtın. Şeker eridikten sonra  sütlü şerbetinizi soğumaya bırakın.Ayrı bir tavada 150 gram tereyağını kısık ateşte eritin. 1 su bardağı unu ekleyip kısık ateşte renk alana kadar kavurun.Kavrulan una sütlü şerbeti azar azar ekleyip karıştırarak sütü çekmesini sağlayın. Toparlanıp helva kıvamına geldiğinde 1 su bardağı ceviz içini de ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Suda ıslattığınız dondurma kepçesiyle şekil verdiğiniz sütlü un helvasını servis tabaklarına alın. Ceviz içi ve toz tarçın ilavesiyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Yorumlar