Sütyen seçimi nasıl olmalı Victoria's Secret'tan doğru bedeni bulma kılavuzu

Sütyen seçimi nasıl olmalı sorusuna yanıt arıyorsanız Victoria's Secret'in sütyen bedeni seçme kılavuzuna göz atın deriz. Sütyen alırken dikkat edilecekler.

Sütyeninizin bedeninin doğru olduğundan emin misiniz? Yanıt vermek için acele etmeyin deriz zira yapılan anketler kadınların yüzde 80'inin yanlış sütyen bedeni kullandığını gösteriyor.

Anket sonuçlarını gören ünlü iç çamaşırı markazı Victoria's Secret, kendi modelleri üzerinde bir deneme yapmaya karar verdi. Ünlü Victoria's Secret modelleri Alexina Graham, Josephine Skriver, Barbara Palvin ve Lais Ribeiro bir çekim için bir araya geldiler. Çekime gelirken en sık kullandıkları sütyenleri giymeleri istendi.  Sütyenlerin kontrolünü ise bir uzman yaptı.

Sonuç şaşırtıcı bir şekilde aynı çıktı. 4 manken de yanlış sütyen bedeni kullanıyorlardı. Peki doğru sütyen bedenini nasıl seçebiliriz. İşte işin uzmanının tavsiyeleri...

Sütyen nasıl seçilir

Sütyen seçiminde yapmanız gereken ilk şey göğüs ölçünüzü öğrenmek. Eğer evde bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız sütyen satan mağazalardaki görevlilerden yardım isteyin. Göğüs ölçülerinize göre en iyi bedeni bulmak işin en önemli noktası.

sütyen seçerken nelere dikkat edilmeli

İkinci detay sütyenin modeli. Eğer göğüs yapınıza uygun bir model seçmemişseniz doğru sütyen bedeni bile vücudunuzda yanlış durabilir. Burada ayrımı yaparken göğüslerin aşırı sıkışmış ve taşmış görünüp görünmediğine bakmanız gerekiyor. Eğer taşmış görünüm varsa o sütyen size göre değil demek.

Sütyenin altındaki destek tellerinin de göğsün sonuna kadar ulaştığından emin olun. Eğer teller göğsünüzün sonuna kadar ulaşmıyorsa muhtemelen göğsünüz koltuk altınıza doğru taşmıştır. Bu da sizin için sütyenin yanlış olduğunu gösterir.

Sütyen seçerken sadece ön görüntüsüne değil arkadaki duruşu da dikkat etmeniz gerekir. Eğer kancaları son deliğe getirdiğiniz de hala bedeni büyük geliyorsa ya da ilk delikleri kullanmanıza karşın sıkıştırma ve taşma oluyorsa o sütyen de sizin için doğru bir tercih olmaz. Doğru olan form ile orta kancaları kullandığınızda sütyenin arkasının tam göğüs hizasında kalması ve ne çok sıkı ne de bol olması gerekir.

Doğru sütyeni seçtiğinizde kendinizi içinde rahat hissetmeniz şart. İşte soldaki yanlış sütyen görüntüsü ile sağdaki doğru sütyen arasındaki fark. 

Doğru sütyen seçimi videosunu haberimizdeki playerdan da izleyebilirsiniz.

Yorumlar