Sütyen ve iç çamaşırlarınızı 8 aydan daha uzun süre kullanmayın!

Sütyeninizin kancasını son deliğe kadar çektiyseniz, askıları ve lastiklerinde dalgalanmalar başladıysa dikkat!

Sütyen ve iç çamaşırlarınızı 8 aydan daha uzun süre kullanmayın!

Sütyen ve iç çamaşırlarınızı değiştirmek için ille de çok eskimelerini mi bekliyorsunuz. Eğer yanıtınız 'evet'se mutlaka haberimizi okumaya devam edin. Çünkü uzmanlar kadınların iç çamaşırlarını eskimelerini beklemeden değiştirmeleri gerektiği konusunda hem fikir. İster sütyen olsun ister iç çamaşırı, bir ürünü en fazla 6 ila 8 ay arasında kullanmalısınız. 

İç çamaşırı tasarımcısı Josephine Manisbalco'un kadınlara yol gösterici bir uyarısı var: "Sütyeninizi son çengeline takmaya başladıysanız yeni bir tane alma zamanınız gelmiş demektir."

BÜYÜK GÖĞÜSLÜ KADINLAR DAHA DİKKATLİ OLMALI

Manisbalco'ya göre özellikle büyük göğüsleri olan kadınlar için çamaşırların eskimeden değiştirilmesi çok önemli. Manisbalco, "Sütyenler, sırtın tüm ağırlığını taşıyor, bu yüzden hangi kancada olduğun konusunda dikkatli olmalısınız. Büyük göğüslü kadınlar eğer son kancaya kadar sütyenlerini gerdiriyorsa, göğüsler daha az desteklenecek ve göğsünüz daha çok sarkmaya başlayacaktır” dedi.

LASTİKLER DALGALANMAYA BAŞLADIYSA...

Bir diğer önemli nokta ise sütyen lastiklerindeki dalgalanmalar. Eğer çamaşırınızda veya sütyeniniz lastik dalgalanmaları başlamışsa onları kullanmayı bırakın. Aynı şekilde sütyenin omuz askılarını sıkılaştırmaya başladıysanız artık yenisini alma vaktiniz geldi demektir. 

ÇAMAŞIR MAKİNESİ YERİNE ELDE SOĞUK SUYLA YIKAYIN

Çamaşır makineleri sütyenlerdeki dolguların şeklini kaybetmesine neden olur, bu nedenle altı-sekiz ay sonra iç çamaşırları gevşemeye ve gevşemeye başlar. Bununla birlikte, sütyenlerinizi soğuk suda ve elde yıkamak, elastikliğin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.

HER KULLANIMDAN SONRA YIKAYIN

Uzmanlar, her kullanımdan sonra iç çamaşırınızı yıkamanızı önerir - sütyenler de dahil olmak üzere, bakterilerin yayılmasını azaltmak için bu en iyi yoldur. Bunu yapmamak, maya enfeksiyonlarına yol açabilir.

 

 

 

Yorumlar