Tahinin faydaları nelerdir tahin neye iyi gelir?

Aslında susam ezmesi olan tahinin birçok hastalığa iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte kahvaltıların vazgeçilmezi tahinin yararları...

Tahinin faydaları nelerdir tahin neye iyi gelir?

Tahin, Kabukları soyulmuş ve kızartılmış susamların ezilmesi ile meydana gelir.  Bizim için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan tahin birçok ülkede farklı şekillerde tüketilmektedir. Türkiye’de pekmeze eklenerek kahvaltılarda kullanılan tahin, Ermenistan bölgesinde lahmacun ile birlikte tüketilirken, İran’da bir tür helva şeklinde tüketilmektedir. Yunanistan’da bal ve Hindistan cevizi ile harmanlanarak kahvaltılarda kullanılan tahin, İsrail’de et ve balık ile birlikte ve dondurma ile kurabiyelerde kullanılmaktadır.

TAHİNİN YARARLARI

İyi bir kalsiyum kaynağı olan tahin, protein ve B vitamini bakımından da iyi bir kaynaktır.  Susam yağının, çok yüksek oranda kalori bileşimi olmasına rağmen tahin, oldukça ölçülü bir besin kaynağıdır. E vitamini içeriği ile tahin, vücut hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Tahin; kalp sağlığını ve bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olur. Kan damarlarının sağlığını korumaya yardımcı olur, beyin sağlığını destekler, karın ve mide sağlığını destekler, anemi ile mücadele eder ve saç ile cilt sağlığını korur. Tüm bunların yanı sıra tahin, kas sağlığını destekler ve iç organların temizlenmesini sağlar. Migren ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

Yorumlar