Tatildeki ek masrafların önüne geçin

Fethiye'deki tatil serimin son bölümünde ufak ayrıntılar ile bütçenizi nasıl koruyabileceğinizi anlattım. Bu yazıyı okuyarak ek masraflara geçit vermeyin.

Serpil Portakal

Fethiye, tatil beldesi olarak çok fazla alternatif sunduğu gibi; cazip fiyatlarla rüya gibi bir tatil yapmanıza olanak sağlıyor.

Ama bir tatil planlaması yapılırken evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen. Tatil paketleri alıp ona göre bütçe belirlesenizde hesapta olmayan ek masraflar cebinizi zorlayabilir. Bu yazımda, ek masraflara karşı sizi hazırlamak istedim.

FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİMİ

Tüm aktivitelerin, fotoğraf ve videolarını almak sizi mali anlamda yıpratabilir. Aktivitelerin fotoğrafçıları gün boyunca herkesin resim ve videolarını çekip tur dönüşü alıp almayacağınızı soruyor. Almak istemezseniz anlayışla karşılıyor. Pazarlık yaparak daha ucuza alabileceğinizi unutmayın. Almazsanız zaten o fotoğrafları silecekler ama azda olsa sizden para kazanacak olmaları hiç olmamasından daha iyidir.

Aynı tavsiyeyi paraşüt çekimi için söyleyemeyeceğim. Öncelikle paraşüte binerken telefonunuzu yanınıza almanıza asla izin vermiyorlar. Gerekçeleri ise kamera ve telefonunuzun aşağıya düşmesinin önüne geçmek. Ama ben bunun tek sebep olduğunu sanmıyorum. Kendiniz görüntü almayın diye kamera ve fotoğraf makinesine resmen 'bomba' muamelesi yapılıyor. Sırf bu yüzden paraşüt pilotumla polemik yaşasamda kazanan o oldu.

PARAŞÜT RESİMLERİ, PARAŞÜTE BİNMEKTEN DAHA PAHALI!

Fethiye'de en pahalı aktivite paraşüte binmek. Paraşütte yapılan çekim bile yapılan aktivitenin tutarıyla yarışır vaziyette. Pazarlık yapmadıkları gibi almayacağınızı söylediğinizde size olan tavırları değişiyor. İlk defa paraşüte binecekseniz özenip almak istemeniz normal. Aşağıda bekleyen arkadaşınız varsa sizin iniş anınızı görüntüye alabilir. Tabi yukarıdan çekilen manzaranın yerini tutmaz. Bu arada terlik yerine ayağınızdan düşmeyecek bir ayakkabı veya sandalet giymeyi unutmayın.

GECE HAYATINA DÜŞKÜNSENİZ BEKLENTİNİZİ KARŞILAMAZ

Televizyonlarda gördüğümüz discolar, köpük banyoları, yüksek ses dımtıs dımtıs müzikler Fethiye'de çok görülmüyor. Ölüdeniz'de eğlence mekanları var fakat onlar bile her yaştan herkesin eğlenebileceği tarzda. İçeri girmeden sokaktan bile izleyip dans edebiliyorsunuz. Bir restaurantın garsonları ellerinde mendillerle halay çekip karşınıza çıkabiliyor. Gece hayatı düşkünlüğünüz varsa size hitap etmeyebilir. 

SU SAVAŞI YAPACAKSANIZ ALMAK ZORUNDASINIZ!

Jeep Safari turu, Fethiye'de yapılabilecek en eğlenceli aktivitelerden biri. Gün boyunca jeep'ler arası yapılacak su savaşı öncesi su tabancanız olması zaruri ihtiyaç. Zorunlu değil tabiki, ama tabancanız yoksa en fazla ıslanan kişi siz olursunuz haberiniz olsun. Tur öncesinde bunu bilemediğinizden sizi götürdükleri yerden 15 TL'ye sattıkları su tabancalarını almak zorunda kalıyorsunuz. Marketlerde ve ucuzluk pazarlarında ise 5 TL!

TOZ İÇİNDE KALMAMAK İÇİN DİKKAT!

Atv turu, ehliyetiniz olmasa bile yerine getirebileceğiniz harika bir aktivite. Ama toz, toprak ve çamurdan kendinizi sakınmanız çok zor. Güneş gözlüğünüzü unuttuysanız mutlaka onların kiraladığı gözlüğü almak zorunda kalıyorsunuz. Öndeki araçlardan çok fazla toz çıktığı için görüş açınız oldukça kötü. Gözlerinizi korumanız önemli. Tabi gözleriniz kadar burun ve ağıza da dikkat etmek gerekiyor. Tüm o tozu yutmak istemezseniz. Yanınıza bandana veya maske almayı ihmal etmeyin. Almazsanız onların size sattıklarını almak zorunda kalırsınız. 

PARMAK ARASI TERLİK SIKINTISI

Extreme turları sizi çok eğlendirse de çoğu zaman mevcut kıyafetiniz yetersiz gelebiliyor. Parmak arası terlikler hareketinizi kısıtlıyor. Özellikle Saklıkent'in gürül gürül akan suyunda terliğinizin ayağınızdan çıkmaması mucize gibi bir şey. Yine rafting için de terliğinizi deniz ayakkabınızla değiştirmeniz lazım. Eğer uygun ayakkabınız yoksa para karşılığında kiralayabileceğinizi unutmayın. 

Özetle, tüm turlardaki fotoğraf ve video çekimleri ücretli. Almak zorunlu değil. Fakat yapacağınız tur öncesi, yetkililere neler yapılacağını ve kıyafet konusunda neler getirmeniz gerektiğini sorarsanız hazırlıklı şekilde yola çıkarsınız. Aksi takdirde 1 haftalık tatilde ek masraflarla sıkıntıya düşebilirsiniz.

Serpil Portakal'ı sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz.

facebook.com/serpilportakalyoutube/

instagram.com/portakalserpil/

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar