Tatile çıkarken dikkat edilmesi gereken ve alınması gereken önlemler

Uzun zamandır beklediğiniz ve hak ettiğinizi düşündüğünüz tatile çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı önlemler bulunmaktadır!

Tatile çıkarken dikkat edilmesi gereken ve alınması gereken önlemler

Yaz döneminde tatile gitmek veya yıllık izinlerin kullanıldığı şehir dışına çıkılan tatilller yıl içerisindeki stresini atmanız için değerlendirmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Ancak günümüzde ne yazık ki sizin yokluğunuzu fırsat bilip evinizi talan etmek içni hazırda bekleyenler için almanız gereken bazş önlemler bulunuyor! Bu tarz durumlarda çıktığınız tatillerde kendinizi ve evinizi güvende hissetmek adına almanız gereken bazı önlemleri bir araya getirdilk! Bu önlemlere uyguğunuz taktirde aklınız geride kalmayacak...

KOPYALANMAYAN KİLİTLER TERCİH EDİN!

İyi bilinen bir kilit markası kullanarak kilidi zorlanmış kapıları ortadan kaldırın. Çoğu hırsız kolay girişleri ya da evleri seçer. Kopyalanamayan anahtarlarıyla ve maymuncukla açılamayan kilitleriyle tanınan bir kilit seçerseniz, hırsızlar kapınızda bu kilidi gördüğünde evinize girmekten vazgeçerler.

SON RUTİN KONTROLLERİNİZİ YAPIN! 

Evden ayrılmadan önce tüm kapılarınızı, pencerelerinizi ve varsa garajınızı bir kezdeğil, birkaç kez kontrol edin. Yokluğunuzda evinizin tamamen kilitli olduğundan emin olun ve varsa garajınızı da kontrol etmeyi unutmayın. Bazı odalardaki perdeleri evde birisi varmış izlenimi vermek için biraz açık bırakabilirsiniz. Tamamen kapalı ve terk edilmiş gözüken evler hırsızların daha çok dikkatini çekecektir. Eğer garajınızda değerli eşyalarınızı barındırıyorsanız onları görülmesi zor, pencerelerden uzak kısımlarda saklamaya özen gösterin.

EVDE OLDUĞUNUZU ZANNEDECEK İŞARETLER BIRAKIN!

 Evde olmadığınızı gösteren işaretleri saklayın. Hiçbir şey kapınızdaki mektuplar, boş paketler ve büyük çöp poşetleri kadar evde olmadığınızı belli etmez. Çöplerinizi atıp, market gibi sürekli paket teslim aldığınız yerlerin siparişlerini de iptal edebilirsiniz. Eğer çok posta alan biriyseniz güvendiğiniz bir komşunuza veya apartman görevlinize posta kutunuzun anahtarınızı vererek onları birkaç günde bir toplamasını isteyebilirsiniz.

AKILLI SİSTEMLERİ TERCİH EDİN!

Uzaktan erişim için bir akıllı kilit sistemi kullanın. İçinizin tamamen rahat etmesi için acil bir durumda evinizin güvenliğini sağlayabileceğiniz bir akıllı kilit sistemi kullanın. Akıllı telefon veya tablet gibi cihazlar aracılığıyla gerektiğinde uzaktan müdahale edebileceğiniz ya da başka kişiler için yetkilendirmeler tanımlayabileceğiniz bir sistemle sanki evdeymişsiniz gibi konut güvenliğinizi devam ettirebilirsiniz. 

ZAMANLAYICI LAMBALAR KULLANIN!

Odalarınızdaki lambalarınızı zamanlayıcıyla çalıştırın. Evinizdeki birkaç odayı seçerek evinizi hedef alabilecek bir hırsızlık riskini azaltın. Zamanlayıcıya sahip lambalar kullanarak veya ek bir zamanlayıcı satın alarak evinizdeki bazı ışıkların özellikle bazı akşam veya gece saatlerinde açık olmasını sağlayın. Ayrıca evinizin girişinin etrafındaki, dışarıda bulunan ışıklarınızın da her akşam yanacak şekilde ayarlandığından emin olun. Eviniz ve çevresindeki aydınlık, istenmeyen ziyaretçileri uzakta tutacaktır.

Yorumlar