Tatlı krizini kilo aldırmayan yulaflı sütlaç tarifiyle bastırın!

Tatlı krizini kilo aldırmayan çözüm arayanlar Selahattin Dönmez'in yulaflı sütlaç tarifine elmaelma.com'dan ulaşabilirler.

Tatlı krizini kilo aldırmayan yulaflı sütlaç tarifiyle bastırın!

Tatlı krizlerini bastırmak zordur. Tatlı krizleri kilo aldırmayan çözümlerle bastırmak daha da zor! İlk krizde eliniz bir gofrete yada çikolataya gidebilir. Ama iddialıyız. Tatlı krizlerini bastıran yulaflı sütlaç tarifini deneyince işler sizin için çok daha kolay olacak. FOX TV'de Çağla Şikel'in sunduğu Çağla İle Yeni Gün'e konuk olan uzman diyetisyen Selahattin Dönmez herkesin başının belası olan tatlı krizlerine hem lezzetli hem de kolay bir tarifle çözüm üretti. Fark etmeden diyet akımının öncüsü Selahattin Dönmez'in yulaflı sütlaç tarifini deneyen Çağla Şikel lezzetine şaştı kaldı. Biz de sizin için bu lezzetli tarifin detaylarını yazdık. İşte Selahattin Dönmez'in tatlı krizlerini bastıran yulaflı sütlaç tarifinin detayları...

Tatlı krizini bastıran yulaflı sütlaç tarifi için gerekli olan malzemeler şunlar: 2 yemek kaşığı yulaf (iri doğranmışsa rondodan geçirilebilir), 1 su bardağı süt (yağı azaltılmamış), 1 tatlı kaşığı toz vanilya, 1 çay kaşığı tarçın, 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat ve 1 tatlı kaşığı bal. 

Yulaflı sütlaç için ilk yapmanız gereken teflon bir tavayı biraz ısıtmak. Ardından yulafı tarçınla birlikte tavaya koyun. Bir kaç kez karıştırıp tarçının yulafla iyice karıştığından emin olun. Ardından vanilya ve muskatı ekleyip kavurmaya devam edin. Yulaflı karışımı yakmadan sadece hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bunun için bir kaç dakika yeterli olacaktır. Ardından oda sıcaklığındaki sütü karışıma ekleyip ocağı kapatın. Süt ile yulaf karışımının muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra karışımı bir kaseye alıp üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirerek ister sıcak ister soğuk yiyin. 

Tatlı krizine karşı yulaflı sütlaç tarifi selahattin dönmez

YULAF İLE BEL BÖLGESİ YAĞLARINDA KURTULABİLİRSİNİZ

Tahılların atası olarak anılan yulaf yapılan araştırmalara göre bel gölgesi yağlarını yakan bir bitki. Bunun nedeni de yulafın içinde yüksek miktarda bulunan Beta Gloken. Yulaf yüzde 55 çözünebilir ve yüzde 45 çözülemez liflerden oluşur. Yulaftaki beta glukan olarak bilinen çözünebilir lif, yulaflı besinlerin yüksek besin değerini veren tek maddedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kaslarınızı besler, kan şekerini dengeler, kalp sağlığını korur. Bunun dışındaki faydaları şöyledir:

1-Beta glukan kolesterol  seviyesinin düşmesine  yardım eder,
2-Kardiyovasküler rahatsızlık ve inme riskini önemli derecede azaltır.
3-Beta glukanlar vücudun bakteriyel enfeksiyonlara karşı verdiği tepkiyi destekleyip güçlendirerek  bağışıklık sistemini geliştirir.
4-Yulaf ezmesinin glisemik yükü de oldukça düşüktür ki bu ,kan şekeri üzerinde çok ama çok az etkisi var demektir. Tip -2 diyabet hastaları için de beta glukanlar faydalı gibi görünmekte çünkü beta glukanlar kan şekerinin dengelenmesinde çok etkilidir.
5-Yulafta sadece bu besine özel bir polifenol  antioksidan olan avenant bramide bulunur. Bu maddenin antiflammatuar etkisinin ve kalp sağlığı için faydalı olduğunu son araştırmalarda görmekteyiz.
6-Aynı zamanda fosfor, potasyum, selenium, manganez ve birkaç milligram  da demir içerir.

Selahattin Dönmez kimdir tatlı krizine karşı tarifler

SELAHATTİN DÖNMEZ KİMDİR?

Selahattin Dönmez, 1973 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İskenderun'da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden 1995 yılında mezun oldu. 1996 yılında American's Weight Loss Bakırköy şubesinde şişmanlık tedavisinde diyetisyen olarak çalıştı. 1997 yılında T. C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Deniz Hastanesi'nde diyetisyen olarak askerlik görevini yaptı. 1999'da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalında "şişmanlık ve metabolik hastalıklarda beslenme" üzerine bilim uzmanı olarak çalıştı.

2002 yılında Hacettepe Ünivrersitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalında "metabolik hastalıklarda beslenme" üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalıyla ortak çalışma yaparak yüksek lisans (M.Sc.) diplomasını aldı. Yurt içi ve yurt dışında metabolik hastalıklarda beslenme, diyabet, beslenme durumunun değerlendirilmesi üzerine çalışma ve poster sunumları hazırladı. Besin endüstrisinde sağlıklı ürünlerin oluşumunda ürün danışmanlığı yaptı. Toplum sağlığının korunmasında sağlıklı beslenme ile ilgili birçok dergi ve internet sitesine yazılar yazıp, televizyon programlarında konuşmalar yaptı.

Halen İstanbul'da kendi adını taşıyan ofisinde Beslenme ve Diyet danışmanı olarak çalışmaktadır. Türkiye Diyetisyenler Derneği, Türkiye Estetisyenler Derneği ve Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneği İstanbul Şubesi, Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesidir.

Selahattin Dönmez'in kitapları ise şunlar:

'Fark Etmeden Diyet'le Kalıcı Kilo Verme - Yazar (Okuyan us)
Dönmez Diyeti - Yazar (Doğan Kitap)
Fark Etmeden Diyet - Yazar (Okuyan us)
Fark Etmeden Diyet'le - Sorular, Cevaplar, Sağlığı İyileştiren Formüller - Yazar (Okuyan us)
Fark Etmeden Diyet'le Yeni Bir Hayat - Yazar (Okuyan us)
Mucizesiz Zayıflama - Yazar (Okuyan us)

 

Yorumlar