Tava böreği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday olan tava böreği nasıl yapılır? İşte tarif ve malzemeler...

Tava böreği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için harika bir tarif hazırladık. Tavada böreğin hem yapımı kolay hem de kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tava böreği tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

1,5 adet yufka
2 adet büyük boy yumurta
1 adet yumurta sarısı
100 gram peynir
3-4 dal çok küçük doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı sade soda
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1 çimdik çekilmiş tane karabiber

PÜF NOKTASI

Yufkaları yeteri kadar küçük parçalamazsanız çiğ kalabilirler. İstediğiniz peyniri kullanabilir, birkaç farklı peyniri karıştırabilirsiniz. Tuz oranınıza, koyduğunuz peynirlerin tuzluluk oranına göre karar verin. Soda ve yumurta sarılı karışım hamurun nar gibi kızarmasına yardımcı olur. Tavanızı kısık ateşte çalıştırdığınıza emin olun ve yufkaların yanmasını önleyin. Pişerken üzerine kapak kapatmak daha nemli ve yumuşak bir hamur elde etmenize yardımcı olur.

YAPILIŞI

Yarım yufkayı mümkün olduğunca küçük küçük parçalayıp orta boy bir kaseye alın. Üzerine yumurta, ufalanmış peynir, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin. iyice karıştırın. Yumurta bütün yufkaları ıslatsın ve her şey birbirine geçsin. Tavanızın dibini sıvıyağ ile yağlayın ve kısık ateşte ısıtın. Tavanızın üzerine bütün haldeki yufkayı dikkatlice serin. Harcı yufkanın ortasına dökün. Yufkanın tavanın tabanına değer her yerine gelecek şekilde harcı dağıtın. Dışarıda kalan kenarları harcın üzerine mümkün olduğunca muntazam şekilde katlayın. Soda ve yumurta sarısını iyice çırpıp, tavadaki böreğin üzerine dökün ve dağıtın. 10 dakika sonra böreği ters çevirin ve üst tarafının da pişmesini sağlayın. Servis ederken altta kalan kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın, üzerinde tereyağ gezdirin ve pizza gibi dilimleyin.

 

 

 

Yorumlar