Tavuk rosto tarifi malzemeleri nelerdir?

Tavuk rosto nasıl yapılır? Tavuk rosto için malzemeler nelerdir? Et yerine tavuk kullanacağınız bu lezzete bayılacaksınız.

Tavuk rosto tarifi malzemeleri nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için hem leziz hem ekonomik bir tarif hazırlamaya karar verdik. Normalde etten yapılan rostoyu tavuktan yapmaya karar verdik. Malum et fiyatları aldı başını gitti. Bu yüzden sofranızda hem leziz hem de ekonomizini olumsuz etkilemeyecek bir tarif vermeye karar verdik.

MALZEMELER

4 parça tavuk göğsü
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1,5 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:2 su bardağı mısır gevreği
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini yıkayıp mutfak robotuna atın ve kıyma haline gelene dek çekin. Ardından içine 2 adet yumurtanın sarısını, zeytinyağını, galeta ununu, tız, karabiber ve köriyi ilave edip, tüm malzemeler iyice karışana dek tekrar robotta çekin. Hazırladığınız karışımı derince bir kaba alın. Üzerine bezelyeleri, küp küp doğradığınız sarı ve kırmızı biberleri ilave edin ve güzelce karıştırın, tüm malzemeler eşit şekilde tavuklu karışıma yayılmış olsun. Mısır gevreklerini mutfak robotuna alın ve hafif taneli kalacak şekilde çekin. Çektiğiniz mısır gevreklerinin içine ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız tavuklu karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle rulo şekli verin. Üstüne hazırladığınız maydanozlu mısır gevreği karışımını her yerini kaplayacak şekilde sıvayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Yorumlar