Tech neck nedir, kimlerde görülür? Tech neck nasıl tedavi edilir?

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber sürekli olarak elimizden düşürmediğimiz tablet ve telefonlar yeni bir hastalık oluşturdu.

Tech neck nedir, kimlerde görülür? Tech neck nasıl tedavi edilir?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle tablet, bilgisayar ve telefonlara olan düşkünlüğümüz gün geçtikçe artmaktadır. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle beraber bu durum insan saplığlığınıda bir hayli etkilemektedir. Peki ,''Tech Neck'' nedir diye sorulduğunda bu sorunun karşılığı olarak yeniçağ hastalığı olarak tanımlanabilir...

Gün içerisinde 2 saati aşkın bir zaman dilimini telefona eğilerek baktığınızda 15 Derecelik bir eğimde boyna 13 kilo, çenesine dokunacak kadar eğilen insanlarda ise 27 kilo fazladan yük bindirmekteler. Bu da boyun ve sırt ağrılarına, Ciltteki elastik yapının bozulmasına, çene altlarında sarkmalara ve kalıcı olan kırışmalara neden olmaktadır.

Kimlerde görülür?

Yaş ortalaması itibari ile 18-40 yaş arasındaki insanlarda sıklıkla görülmektedir. Ancak bu hastalık en çok genç insanları tehlike altına almaktadır. Tech neck, vücudun çene alt kısımlarında görülmektedir. Yüzdeki oval yapı kaybolmakta ve boyun ile çenenin birleşik görünmesi olarak belirtiler gösterebilir.

Tedavisi var mıdır?

Her ne kadar hastalık adı altında olsada normal cilt tedavileri ile uygulanması mümkündür. Bu noktada dolgu, botoks, mezoterapi gibi tedavilerin uygulanması yeterli olacaktır. Yüzde bulunan sarkmalara karşı kırışıklıkların tedavisinde sıklıkla tercih edilen yöntemlerden olan HIFU ve Radyofrekans metotları kullanılmaktadır.

 

Yorumlar