Tırnak kırılması neden olur önlemi nasıl alınır çekici tırnakların yöntemi buradan geçiyor!

Tırnak kırılması neden olur? Tırnak kırılması nasıl önlenir? Dış görünüşü tamamlamada etken olan çabuk kırılan tırnakların önlemini alma yöntemleri!

Tırnak kırılması neden olur önlemi nasıl alınır çekici tırnakların yöntemi buradan geçiyor!

Tırnak kırılması nasıl önlenir? Tırnak kırılmalarının önüne nasıl geçilir? Kolay kırılan tırnaklar için tarifler nelerdir? Tırnak kırılması neden olur? Tırnak sağlığında sıklıkla şikayet edilen konulardan biride çok çabuk kırılan tırnaklardır. Günlük hayatımızda kombinimizi tamamlamak için tırnaklarımıza oje sürsek de sürmesek de zaman zaman tırnak kırılması gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu noktada bu tarz tırnak problemlerinin önüne geçebilmek için bazı önerilerde bulunduk!

TIRNAK KIRILMASI NEDEN OLUR?

Proteinden yetersiz beslenmede keratin sentezi azaldığı için tırnaklar yumuşayarak kırılır. Sürekli oje kullanımı tırnağın havasız kalmasına ,asetonda yıpratıcı etkisi nedeniyle tırnak kırılmasına neden olabilmektedir. Tırnak kırılmasında görülen en sık sebep vitamin eksikliğidir.Özellikle tırnak ve saç vitamini olarak bilinen biotin (B7 vitamini-H vitamini) eksikliğinde,demir eksikliği,kalsiyum,magnezyum ve çinko eksikliğinde tırnaklar kolay kırılır.Bilimsel olarak en bilineni ise olan biotin eksikliğidir olmasıdır. Bunun dışında bir çok hastalıkta tırnak kırılması sorunu görülebilmektedir. Bu hastalıklar;hipotiroidi,hipertiroidi,kronik kalp-akciğer hastalıkları.tırnağa kadar yayılan sedef hastalığı,tırnak mantarı,uzun süren sistemik enfeksiyon hastalıklar.

tırnak kırılması

ÖNLEMİ NASIL ALINMALI?

Tırnaklarınızı fazla uzatmamak, tırnakların yanlarını törpülememek, tırnakların düzenli olarak bakımını yapmak ve nemli tutmak, bulaşık yıkarken eldiven kullanmak, tırnakların alet gibi kullanılmasına engel olmak, oje sürerken tırnaklardaki yağın temizlenmesi, ojelerin asetonla çıkarılması, sadece tırnakların değil, tırnak etlerinin de nemlendirilmesi, ağır yüklerin altına tırnaklarla girilmemesi, tırnak kırılmasını azaltabilir. Bu maddelere dikkat ederek tırnak kırılma problemlerinizin önüne geçebilirsiniz.

Yorumlar