Tırnak uzatan doğal kürler daha sağlıklı olması için...

Tırnak uzatan doğal kürler neler? Evde uygulayacağınız bu kürlerle tırnaklarınız sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzayacak. İşte tırnak uzatan kür tarifleri!

Tırnak uzatan doğal kürler daha sağlıklı olması için...

Sağlıklı bir tırnak ortalama günlük olarak 0,1 mm. kadar uzar. Ama bazen tırnakların uzaması tam anlamıyla durabiliyor. Ya da uzayan tırnaklar vitaminsizlikten veya çeşitli sağlık sorunlarından dolayı çok çabuk kırılabiliyor. Uzun tırnak kullanmayı seviyor ve bu duruma bir çare arıyorsanız doğru yerdesiniz! Evde basit malzemelerden hazırlayacağınız kürlerle tırnaklarınızı çok çabuk uzamasını sağlayabileceksiniz. İşte tırnak uzatan doğal kürler! Daha sağlıklı ve hızlı uzayan tırnaklar için bu kürleri hafta bir de olsa mutlaka uygulamanızı tavise ediyoruz. 

LİMONLU TIRNAK UZATMA KÜRÜ 

MALZEMELER: 

Limon, Zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı 

HAZIRLANIŞI: 

Limonu dilim dilim kesin. Dilimlere ayırdığınız limonların üzerine zeytinyağı dökün ve tırnaklarınıza uygulayın. Haftada 3 kere yapacağınız bu kür sayesinde hem sağlıklı hemde hızlı bir şekilde tırnaklarınız uzayacaktır.

SİRKE İLE TIRNAK UZATMA:

MALZEMELER: 

Su ( 1 su bardağı ),Tuz ( 1 tatlı kaşığı ),Sirke ( 1 tatlı kaşığı ),Zeytinyağı ( 1 tatlı kaşığı ),Pamuk ( bir kaç tutam)

HAZIRLANIŞI: 

Bir kase içerisine su , sirke , tuz ve zeytinyağını katıp iyicene karıştırın. Karışımı bir pamuk üzerine dökün ve tırnaklarınızın içine ve dışına uygulayın. Uyguladığınız kürü 20-25 dakika kadar tırnaklarınızda bekletin. Ardından ılık su ve sabun ile temizleyin. Haftada 3 kere uygulayacağınız bu kür sayesinde 1 ay içerisinde tırnaklarınız seri ve bakımlı şekilde uzamış olacak.

TIRNAK UZATAN LAVANTA KÜRÜ 

MALZEMELER: 

Su ( yarım cezve ),Lavanta ( 1 yemek kaşığı ),Pamuk ( bir kaç tutam 

HAZIRLANIŞI: 

Bir cezve içerisine su koyun ve suyu kaynatın. Kaynayan su içerisine 1 yemek kaşığı lavantayı ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve ılınmasını sağlayın. Karışım ılık olduktan sonra pamuğu suya batırın ve tırnaklarınızın içi ve dışına uygulayın. 15 dakika tırnaklarınızda beklettiğiniz karışımı ılık su ile temizleyin. Haftada 2 kere uygulayacağınız bu karışım ile tırnaklarınızın ne kadar çabuk uzayacağına şaşıracaksınız.

TIRNAK UZATAN SUSAM KÜRÜ 

MALZEMELER: 

Susam yağı ( 1 yemek kaşığı ),Limon suyu ( 1 yemek kaşığı ),Sirke ( 1 çay kaşığı), Pamuk ( bir kaç tutam) 

HAZIRLANIŞI:

Bir kase içine önce susam yağını daha sonra limon suyunu ve sirkeyi koyup karıştırın. Hazırladığınız karışıma pamuğu batırın tırnaklarınızın içine pamukları sıkıştırın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekletin ve ılık su ile temizleyin. Haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

 

 

Yorumlar