Tırnak yeme alışkanlığı neden olur kimlerde daha çok görülür?

İnsanlar neden tırnaklarını yer? Bu alışkanlık nereden gelir? Her ne kadar bu durum dışarıdan rahatsız edici gibi dursada aslında onlar için...

Tırnak yeme alışkanlığı neden olur kimlerde daha çok görülür?

Yapılan araştırmalara göre tırnaklarını kemiren insanların sırrı ortaya çıktı! Düşünsenize burada kendi bedenini kemiren insanlardan bahsediyoruz! Peki hiç düşündünüz mü insanlar tırnaklarını neden yer? Tırnak yeme tutkusu nereden geliyor? Elmaelma.com okurları için bugün sıklıkla sorulan o sorunun cevabını derledik.

Yapılan araştırmalara göre tırnaklarını yiyen insanlarının sebebi uzun seneler sonucunda strese ve sıkıntıya dayalı olduğu düşünüldü ve bu konu hakkında halk arasında bir önyargı oluşturdu. Sokakta veya yakın çevremizde ne zaman tırnak yiyen insan görsek herhangi bir sorunun olduğunu ve stres yaşadığını düşünüyoruz. Ama aslında bu durum stresten ve sıkıntıdan değil tamamen 'mükemmelliyetçilik'ten kaynaklandığı ortaya çıkmaktadır. 

Montreal Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışma sonucunda bunun bir davranış bozukluğu ortaya çıktı. Peki bu alışkanlığın sebebi yapılan araştırmalar sonucunda tırnağını yiyen insanların ortak duygusal dinamikleri var. Önceliklemükemmeliyetçili ön plana çıkan bir özellik. Sonrasında "tutkulu olmak" yine bir başka manevi hissiyat olmaktadır.

 

Yorumlar 1 yorum