Tonus köftesi nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Tonus köftesi nasıl yapılır? Tonus köftesi malzemeleri nelerdir? Bu köfteyi ister kıymalı isterseniz de soğanlı yapabilirsiniz.

Tonus köftesi nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için çeşitli yörelerde düğünlerde verilen bir lezzeti yapmaya karar verdik. Aynı köfteleri yapmaktan bıkanlar buraya! Sizler için leziz mi leziz tonus köftesi hazırladık. İşte tonus köftesi malzemeleri ve yapılışı...

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı un
3 kilogram bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 paket margarin
3 adet soğan
1 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI

Bulguru baharatlar ve 1 adet rendelenmiş soğanla birlikte derin bir kapta yumuşayana kadar yoğurun. Bulgur yumuşayınca üzerine yumurta kırın, unu azar azar ilave edin ve hafif sulu kıvamda, küçük köfteler oluşturun. Kalan 2 soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada yağı eritin içine soğanları ekleyip karamelize edin. Baharat ekleyip 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alın. Köftelerin ortalarından başparmağınızla bastırarak açın ve içine hazırladığınız harçtan ekleyerek yuvarlayın.
Yassı bir şekle sahip olan köfteleri kaynayan suda haşlayın. Köfteler tencerenin üzerine çıktığı zaman sudan alabilirsiniz. Üzerine yoğurt döküp, salçalı yağ gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar