Topuklu ayakkabılar sağlığa zararlı mıdır bel fıtığına neden olur mu?

Kadınların şıklıklarından ödün vermeyen ve güzelliklerinin tamamlayıcısı olan topuklu ayakkabıların sağlık açısından zararlı olduğunu biliyor muydunuz?

Güzellik ve dış görünüş kadınların vazgeçilmez amaçlarından bir tanesi olmakla beraber bir kadın için şıklık ve güzellik denildiğinde akla gelen ilk aksesuar ve tamamlayıcı topuklu ayakkabılardır. Bu noktada her ne kadar güzellik kadınlar için önemlilik arz etsede sağlık her şeyin başında gelmektedir. Topuklu ayakkabıların sağlığa zararlı olduğunu biliyor muydunuz? İşte Topuklu ayakkabılar bel fıtığı olmamıza sebep olur mu? Fizyoterapist Merve Selen Akkurt gibi merak edilen o soruyu sizler için yanıtladı.

''Ayak anatomimize uygun olmayan dar ve yüksek topuklu ayakkabılar, vücudumuzda şekil bozukluklarına sebebiyet vermektedir. Sadece ayaklarda değil, normal yürüyüş şeklimizde ve vücudumuzun  genel biyomekaniğinin bozulmasına sebebiyet vererek bacaklar ve omurgada da aşınma ve şekil bozukluklarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Ayrıca ayaktaki ağrı ve şekil bozuklukları ile dizlerimizede zarar verebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra dengemizin de çabuk bozulduğu için ayakta burkulma riski artar ve ayak bileğindeki bağ ve eklemlerde zedelenmelere sebebiyet verebilir. İlave olarak bacak arkasındaki kas ve bağların kısalması, bacak ön ve yan bağlar ile kasların gerilmesi ve zorlanmasına neden olur.''

Yorumlar 1 yorum