Topuklu ayakkabıyla nasıl düzgün yürünür işte püf noktalar

Topuklı ayakkabıyı az giyenlerdenseniz ve özel bir gün için giyeceğiniz topuklularınızla nasıl yürüyeceğinizi bilmiyorsanız bu yazı tam size göre!

Topuklu ayakkabıyla nasıl düzgün yürünür işte püf noktalar

Spor ayakkabı giymeyi daha çok tercih eden kadınların kabusu olan topuklu ayakkabı vereceğimiz taktikler sonrası kabusa dönüşmeyecek. Sadece özel günlerinde topuklu ayakkabı giymeyi tercih eden kadınlar alışık olmadıkları için "Topuklu ayakkabı ile nasıl düzgün yürüyorsunuz?" sorusunu çevresindeki kadınlara sorup durur. Topuklu ayakkabıya alışık olmasanız da vereceğimiz taktiklerle sizler de kendinizden emin bir şekilde topuklularınızla yürüyeceksiniz.

TOPUKLU AYAKKABI GİYMEDEN ÖNCE VAZELİN 

Topuklu ayakkabılarınız bir yerden sonra ayağını acıtmaya başlayacaktır. Ayağınızın acımasını istemiyorsanız mutlaka ayaklarınızı vazelinleyin. Hem ayakkabınızı giymeniz kolaylaşacak hem de ayaklarınızın şişme sorunu gecikecek.

YÜRÜRKEN ÖNCE TOPUĞU SONRA PARMAK UCUNUZU BASIN

Topuklu ayakkabıyla güzel yürümenin en basit yolu düz ayakkabıyla yürüyor gibi bütün ayağın hızlı bir şekilde yere temas etmesidir. Yüksek topuklu giyerken ilk önce topuğunuzu, sonra parmak uçlarınızı yere temas ettirirseniz adımlarınız doğal daha doğal görünür.

KÜÇÜK ADIMLAR ATIN

Topuklu ayakkabı giydiğinizde aynı mesafeyi normalden daha fazla adımla gitmeniz gerekiyor. Bu adımların zarafeti adına yapmanız gereken vücudunuzun üst kısmını hafifçe hareket ettirmek. Bir değnek gibi görünmek istemezsiniz herhalde...

ACELE ETMEYİN

Topuklu ayakkabıyla hızlı yürümeye çalışmak garip görünmesinin yanı sıra tehlikeli de olabilir. Yüksek topuklar üzerinde küçük adımlarınız ne kadar yavaşsa o kadar dengeli ve özgüvenli olacak.

HAFİFÇE GERİYE YÜKLENİN

Topuklu ayakkabıyla yürüme telaşı boynunuzun öne eğilmesine neden olabilir. Duruşunuzun daha dik ve zarif olması için topuklu ayakkabıyla yürüken hafifçe geriye yaslanın, göğsünüzü öne itin.

DÜZ BİR ÇİZGİDE YÜRÜDÜĞÜNÜZÜ DÜŞÜNÜN 

Kalemle düzgün bir çizgi çizmek istiyorsanız kaleminize değil, bitiş noktasına bakmanız gerekiyor. Aynı şekilde topuklu ayakkabı ile yürüken ayaklarınıza bakmak yerine karşıya bakıp düz bir çizgi üzerinde yürüdüğünüzü düşünürseniz daha düzgün yürürsünüz.

AYAĞINIZI HAFİFÇE KIVIRIN

Her adım attığınızda veya düşecek gibi hissettiğinizde ayağınızı hafifçe kıvırarak ayakkabınızın dışına baskı uygulayın. Böylece ayağınız ayakkabıya daha yakınlaşacak ve manevra yapmanızı kolaylaştıracak.

AYAKKABINIZI AYAĞINIZA OTURTUĞUNUZDAN EMİN OLUN

Ayakkabılarını ayaklarınıza tam olarak oturmuyorsa doğru düzgün yürümek neredeyse imkansız hale gelir. Topuklarınız fazla büyükse daha iyi oturması için ayak pedleri kullanabilirsiniz.

Yorumlar