Türk kahvesi nasıl yapılır bol köpüklü olması için bu adımlara dikkat

Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü Türk kahvesi için nelere dikkat etmek gerekir? İşte türk kahvesinin bol köpüklü olması için sırlar...

Türk kahvesi nasıl yapılır bol köpüklü olması için bu adımlara dikkat

Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Kahvenin köpüğü kaçmaması için nelere dikkat etmek gerekir? Kahve pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? Ne yapsanız bir türlü Türk kahvesini köpüklü yapamıyorsunu ve bu soruları sorup duruyor musunuz? İşte aradığınız çare içeriğimizde...

TAZE ÇEKİLMİŞ KAHVE OLMALI

Öncelikle her fincan için iki çay kaşığı kaşığı Türk kahvesi, cezveye koyulur. Kahvenin olabildiğince taze çekilmiş olması önemlidir, uzun süre beklemiş veya ağzı açık rutubetlenmiş kahveyi kullanmamanızı öneririz.

BUZDOLABINDAN ÇIKAN SUYU KULLANIN

Daha sonra her fincan için yeterli miktarda su koyulur. Kullanacağınız suyun içme suyu olması da önemlidir. Çünkü klorlu çeşme suları kahvenizin tadını bozabilir. Eğer kahvenizin daha köpüklü olmasını istiyorsanız buzdolabından çıkmış soğuk su daha da etkili olacaktır.

ŞEKER MİKTARI NASIL OLMALI?

Ardından istenilen şeker miktarına göre küp veya toz şeker eklenir. Türk kahvesinde herkesin şeker tercihi farklıdır. Sade kahveye hiç şeker atılmazken; az şekerli kahveye yarım, orta şekerli kahveye 1, şekerli kahveye ise 2 küp şeker atılır.

İYİCE KARIŞTIRIN

Hepsini ayarlayıp cezveye koyduktan sonra ateşe vermeden önce bütün malzemeler iyice karıştırılır. Kahvenin olduğu gibi kaşığın da rutubetsiz olmasına dikkat edilmelidir.

KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Bir sonraki önemli detay kahvenin kısık ateşte pişirilmesidir. Eğer harlı ateşte pişerse özünü almadan hemen kaynayabilir. Bu yüzden mangalda pişen kahve en güzel kahvedir. Bir önemli detay da karıştırmamaktır. Çünkü ocağa koyduktan sonra karıştırırsanız kahvenizin köpüğü olmayabilir.

KAYNAMADAN ÖNCE OCAKTAN ALIN

Tam kaynama zamanı gelen kahve ocaktan alınır. Çünkü çok beklenirse kaynayan köpük geri sönebilir. Fakat, ocaktan alınan kahve hemen fincanlara boşaltılmaz. Önce kaşıkla üstünde biriken köpükler fincanlara dağıtılır ve daha sonra tekrar ateşe koyulur. Bir dahaki taşımında fincanlar yarısına kadar olabildiğince köpükle olmak üzere doldurulur.

FİNCANIN KENARINDAN KAHVEYİ DÖKÜN

En son ateşe koyulup tekrar kaynayınca alınan kahve fincanlara eşit olarak dağıtılır. Kahveyi fincanın kenarından dökmeniz de önemlidir. Direkt ortasından dökerseniz kahvedeki köpüğü dağıtıp istediğiniz köpüklü görünümü elde edemeyebilirsiniz.

Yorumlar