Türk tüketicisi yine Yudum'u tercih etti

AC Nielsen’ın verilerine göre 2011 yılının ilk 6 ayında da tüketicinin ayçiçeği yağı kategorisindeki ilk tercihi yine Yudum Ayçiçek oldu.

Türk tüketicisi yine Yudum'u tercih etti

yudumiçerik.jpgTürkiye’de sıvı yağ sektörünün en çok tercih edilen markası Yudum, ayçiçek yağında 36 yıldır sürdürdüğü sektör liderliği geleneğini bozmayarak 2011 yılında da başarısını devam ettirdi.

AC Nielsen’in verilerine göre Yudum Ayçiçek Yağı, 2011 yılının ilk 6 aylık döneminde Türkiye’de ayçiçek yağı pazarı içinde yüzde % 14’lük pazar payı ile yine tüketicinin en çok tercih ettiği marka oldu.

2011 yılının ilk 6 ayında da tüketicinin tercihleri değişmedi. Nielsen verilerine göre, Türkiye’de toplam 230.633 ton sıvı yağ tüketilirken, ayçiçek yağı 175.920 ton ile ilk sırada yer aldı. Yudum Ayçiçek ise 2011’in ilk 6 ayında toplam sıvı yağ pazarının % 76’sını oluşturan ayçiçeği yağı pazarında yüzde % 14’lük pazar payı ile liderliğini korudu.

Yudum Ayçiçek Yağı’nınyıllardır lider olmasını tüketicinin güven ve beğenisini kazanmış olmasına bağlayan Yudum Gıda Genel Müdürü Emin Birsel, sektördeki öncelikli hedeflerinin kaliteden ödün vermeden, tüketicinin beklentilerini göz önünde bulundurarak, en iyi ürünleri sunmak olduğunu söyledi.

Yudum markası olarak temel amaçlarının tüketicilerin farklı ihtiyaçlarına ve damak tatlarına uygun olabilecek ürün seçeneklerini sunmak olduğunu belirten Birsel, “Ürünlerimizin hayata kattığı özel lezzetlere tanık olmak bizim için en büyük başarıdır” dedi.

Pazarda başarılı olmak için markanın güvenirliği, ürün kalitesi, performansı, ambalajın kalitesi, ürünlerin ve üretim tesislerinin hijyenik olması gibi kriterlerin de çok önemli olduğunu söyleyen Birsel, “Yudum bu kriterleri her zaman yerine getirdiği için yıllardır ilk sırada yer almayı başardı” dedi.
 

Yorumlar