Tüy almanın püf noktaları nelerdir, tüy almanın kolay yolları nelerdir?

İstenmeyen tüyler başa bela! Tüy alma yöntemleri yüzeysel ve kökten alma olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki hangisi daha kolay ve pratik?

Tüy almanın püf noktaları nelerdir, tüy almanın kolay yolları nelerdir?

Sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesi de istenmeyen tüylerden kurtulmanın kolay yöntemleri nelerdir, hangi yöntem daha etkili ve hızlıdır? gibi soruları sizler için derledik. Sizde bu yöntemlerden kendinize uygun olan yöntemi tercih ederek cildinize uygulayabilir ve istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz...

EPİLATÖRLER

Genellikle tüy alma yöntemleri arasında sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biriside epilatör ile tüy almadır. Ucunda cımbız yapısına sahip olan cihazlar yardımı ile ters orantılı olarak çalışarak tüylerinizi kökünden almaktadır. Vücutta 'bacaklar- koltuk altı- kollar- bikini bölgesi- yüzün belirli bölgeleri'nde kullanılabilmektedir. Epilatörlerin düzenli olarak kullanılmasında ciltte oluşan batık sayısı azaltılabilmektedir.

AĞDA

Ağda kendi içinde soğuk ve sıcak olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ciltte tüyün uzama yönüne doğru uygulanır ve üzerine ağda kumaşı yapıştırılıp ters yöne çekilir. ağda yöntemi tüyleri kökünden almanıza yardımcı olur böylelikle haftalarca pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Ancak dezavantajları arasında yapıştırıp çekme işlei olduğu için acılı olabilir ve bu yöntemi sürekli uygulamanız için tüylerin yeterli boyuta gelmesine izin vermeniz gerekmektedir. 

LAZER

Bikini- koltuk altı- kol- bacak ve dudak üstüne uyugulanır. Lazer yöntemi ile tüylerin yeteri kadar büyümesi engellenir ve tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Bu yöntem işlem öncesinde cildin tıraş edilmesi gerekmektedir. Oldukça pahalı bir yöntemdir ve yaklaşık 6 hafta kadar güneşe çıkma konusunda, cildin güneşlenip yanma konusunda dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Yorumlar