Uçuk nedir neden oluşur ve nasıl geçer?

Dudak ve çevresinde çıkan uçuklar hem çok acı verir hemde çok kötü bir görüntü oluşturur! Uçuğu geçiren besinleri hazırladık...

Uçuk nedir neden oluşur ve nasıl geçer?

Deride oluşan enfeksiyona uçuk denir, bağışıklığın azaldığı dönemlerde ortaya çıkan uçuk içi sıvı dolu yara kabarcıkları şeklinde kendini gösterir. Depresyon, stres veya kabus görme gibi durumlar uçuğu tetikleyebilir. İnsanların yüzde 80’i hayatları boyunca en az bir kez uçuk çıkartırlar çünkü bir kez uçuk çıkaran kişi belirli bir zaman sonra tekrar çıkaracaktır. İşte uçuğu yok etmeye yardımcı olan besinler...

SİYAH ÇAY

Eğer uçuk çıkardıysanız, uçuğun üzerine bir siyah çay poşeti koyun ve bir kaç dakika boyunca nazikçe ovalayın. Bu, ağrıyı azaltacak ve kabarıklığın iyileşmesine yardımcı olacaktır.

SARIMSAK

Sarımsağın çok sayıda virüsle savaşmasına yardımcı olan mikrop öldürücü özelliği oldukça iyi bilinmektedir. Bir diş sarımsağı yarıya kesin ve doğrudan uçuğun üzerine yerleştirin.

SÜT

Daha önce de belirttiğimiz gibi, süt lisin denilen ve uçuğun iyileşmesini hızlandıran bir amino asit içerir. Bir parça pamuğu süte batırın ve doğrudan uçuğun üzerine uygulayın. Bu tedavi en çok uçuk ilk çıkmaya başladığında işe yarar.

DOMATES VE ALOE VERA

Günlük temizlik için bir kaç damla domates suyunun ardından aloe vera uygulayın. Aloe, cildimiz için yararlı olan pek çok bileşen içerir ve uçukların hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.

MİSKET LİMONU

Misket limonu, uçukla savaşmaya yardımcı olacak antibakteriel ve antiviral özellikler taşır. Bu özelliklerden yararlanmak için tek yapmanız gereken günde üç kez, doğrudan uçuğun üzerine bir kaç damla damlatmanız.

Yorumlar