Un kurabiyesi nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye tariflerinin şahı un kurabiyesini bir de böyle denemeye ne dersiniz?

Un kurabiyesi nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Anneannelerimizden, babaannelerimizden bizlere miras kalan tariflerin şahı un kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız! Eminiz hepiniz daha önce en az bir kez un kurabiyesi yemişsinizdir ve belki evinizde de denemişsinizdir, bu lezzetin unutulmaya yüz tuttuğu şu günlerde size tekrar hatırlatmak istedik. Sıcacık çayın yanında kıyır kıyır un kurabiyesi iyi gitmez mi? İşte gerekli malzemeler ve püf noktaları ile ev yapımı un kurabiyesi...

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
3/4 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
125 gram tuzsuz tereyağı

SERVİS İÇİN

2 yemek kaşığıpudra şekeri

PÜF NOKTASI

Kurabiyelere daha rahat şekil vermek ve pişerken yayılmalarını önlemek için; hamuru buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.

YAPILIŞI

Ayçiçek yağını oval bir cam kaba alın. Pudra şekerini ekleyin ve elinizle karıştırarak pudra şekerinin erimesini sağlayın. Ardından; un, nişasta, tereyağı ve kabartma tozunu ilave edin. Hamuru toparlanana kadar elinizle yoğurun. Kurabiye hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız kurabiyeleri, aralıklı olarak dizin. Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin. 

Yorumlar