Unsuz şekersiz yağsız kek tarifi ve malzemeleri

Unsuz, şekersiz, yağsız kek nasıl yapılır? Fit kekin malzemeleri nelerdir? Bu kek ile hem tatlı ihtiyacınızı gidereceksiniz hem de kalori almayacaksınız.

Unsuz şekersiz yağsız kek tarifi ve malzemeleri

Canınız tatlı bir şeyler istiyor ama bir yandan da formunuzu korumak için mücadele mi veriyorsunuz? Peki hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de sizlere kilo aldırmayacak bir kek tarifi verecek desek ne dersiniz? "Yok artık" dediğinizi duyar gibiyiz.İşte unsuz, şekersiz, yağsız kek tarifi...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
1 çay bardağı keçi boynuzu pekmezi
2 adet muz
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao

Püf Noktası

Fırından çıkardıktan sonra bir müddet dinlendirin.

YAPILIŞI

3 yumurtayı mikser yardımıyla çırptıktan sonra, 1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezini ilave edip birlikte karıştırmaya devam edin. Pekmez sayesinde koyu bir renge kavuşan karışıma kabartma tozu, vanilya şekeri ve kakaoyu ilave edin. Toz malzemeleri mikser yardımıyla karışıma dağıttıktan sonra yarım çay bardağı sütümüzü kek harcına ekleyin. Sütün hemen ardından 1 su bardağı çekilmiş ceviz içini ilave edin ve karıştırın. Ceviz içini kek harcını yoğunlaştırdığını göreceksiniz. Son olarak 2 adet muzu, çatal yardımıyla ezerek kek karışımının içerisine ilave ederek pürüzsüz bir harç elde edene kadar çırpın. Yağladığımız ya da pişirme kağıdı kullandığımız kek kalıbımıza kek karışımının tamamını eşit miktarda dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar