Unutkanlığın önüne nasıl geçilir hangi besinler tüketilmelidir önlemi nasıl alınır?

Zaman zaman gün içerisinde herhangi bir eşyamızı nereye koyduğumuzu unutabiliyoruz. peki bu neye işaret biliyor musunuz? İşte unutkanlıkla baş etme yolları.

Unutkanlığın önüne nasıl geçilir hangi besinler tüketilmelidir önlemi nasıl alınır?

Çoğu zaman iş hayatına veya yoğun geçen günlerin hengamesine suç attığımız günlük hayatımızı zorlaştıran her ne kadar küçük gibi görünen unutkanlıklarla baş etme yollarını elmaelma.com okurları için derledik. Gün içerisinde sıklıkla karşılaştığımız ancak çoğu zaman önemsemediğimiz unutkanlıklar dikkate alınmadığında ilerleyen zamanlarda çeşitli sağlık problemleriyle tekrar karşımıza çıkabilmektedir. Bu noktada unutkanlıkla baş edebilmek için yeni alışkanlıklar edinmeniz gerekmektedir. 

B12 TAKVİYESİ

Unutkanlığı doğrudan etkileyen vitamin takviyelerinden bir taneside B12'dir. Et, balık, tavuk, süt, yumurta gibi hayvansal besinlerde bulunan B12 vitaminini düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir. 

KIRMIZI MEYVELER HAYAT KURTARIYOR!

Hemen hemen her öğünde mutlaka bir tane de olsa kırmızı meyve tüketmenizi öneriyoruz. Beyni genç ve dinç tutan kırmızı meyvelerdeki polifenol içeriği yüksek besinler arasında yer alamaktadır. 

BEYNİNİZİ ÇALIŞTIRIN

125 gram light yoğurt ve 1 çay bardağı ile soyulmuş narı karıştırarak ra öğünlerinizde tüketerek metabolizmanızı hızlı çalıştırarak aynı zamanda beyninizi de ultra çalıştırabilirsiniz. 

CEVİZ OLMAZSA OLMAZLAR ARASINDA!

Hergün 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve bol limon ile tüketeceğiniz bir tabak havuç salatası unutkanlığınıza oldukça etki edecektir.
 

 

Yorumlar