Üst dudak kaldırma estetiği nedir etkileyici dudaklara sahip olun!

Üst dudak kaldırma estetiği nedir? Üst dudaklarının aşırı uzun olmasından mutsuz olan hastalar için uygulanan bu estetik hakkında tüm merak edilenler!

Üst dudak kaldırma estetiği nedir  etkileyici dudaklara sahip olun!

Üst dudak kaldırma estetiği nedir? Üst dudağın kısalması olarak bilinen lip lift yani dudak kaldırma yöntemi, genellikle üst dudaklarının uzunluğundan şikayetçi olan hastalara uygulanmaktadır. Bazı kişilerin burun ile dudak arasındaki mesafe açıktır. Bu geçirmiş olduğu bir burun ameliyatı sonrası, burun ucunun yukarı kalkmasıyla da olabileceği gibi bazen de doğuştan olabilmektedir. Bu durumdan mutsuz olan kişilere yapılan bu operasyon hakkında tüm merak edilenleri KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen'den öğrendik. İşte üst dudak kaldırma estetiği hakkında tüm merak edilenler! 

1-2 SAATLİK GÖZLEMİN ARDINDAN HASTA EVİNE DÖNEBİLİR 

Lip Lift yani diğer bir adıyla üst dudak kaldırma operasyonu. Bu operasyon sonrasında kişi 1-2 saatlik gözlemin ardından hasta evine dönebilir. İşlem sırasında burun ile dudağının arasındaki ciltten, hemen burun altındaki kıvrımlara denk gelecek şekilde kesiler yapılır. Hastanın istediği miktarda cilt alınır ve en az iz kalacak şekilde yeniden dikilir.

DİKİŞLER 1 HAFTADA İYİLEŞİR

İşlem sonrasında dudakta 3-4 gün boyunca hafif bir şişlik ve gerginlik hissedilmesi doğaldır. Bu süreçte kişi yumuşak gidalarla beslenmelidir. Bu şekilde beslenmek bölgeyi gerdirmeyeceğinden dolayı iyileşme sürecine katkı sağlayacaktır. 2 hafta boyunca gülerken ya da konuşurken bölgede rahatsızlık oluşabilir fakat bu ciddiye alınacak bir durum değildir. Dikişler 1 hafta kadar kısa bir süre içerisinde iyileşir. Yaranın bulunduğu bölgedeki kızarıklık bir süre daha devam edecektir ki bu da 1-2 ay sonra zaten tamamen yok olur. 

ÜST DUDAĞINIZ DAHA DOLGUN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Bu yöntemle üst dudak daha kalın ve daha dolgun bir görünüme kavuşur. Ayrıca diğer uygulamalara göre de daha doğaldır. Adından da anlaşılacağı gibi bu işlem dudağı yukarıya doğru kaldırmayı amaçlar. Aynanın karşısına geçip, iki elinizin işaret parmaklarını burnunuzun altındaki cilde yerleştirin. Burun ve dudak arasındaki cildi yukarıya doğru kaldırın. Üst dudağınız yukarıya doğru döndü ve kalınlaştı değil mi? İşte liplift uygulaması ile temel amaç bu görünümü sağlamaktır.

DUDAK İLE BURUN ARASINDAKİ MESAFESİ  FAZLA OLAN KİŞİLERE YAPILIYOR

Peki bu işlem kimler için uygun? Genelde üst dudak cildinin yani burun ile dudak arasındaki mesafenin ideal bir uzunluğu vardır ki bu 11-15 mm arasındadır. Bu uzunluğu idealden daha fazla olan ve üst dudakları ince olan kişiler bu işlem için uygun kişilerdir.

İYİ VE KALICI BİR ÇÖZÜMDÜR 

Bu bölge doğuştan itibaren uzun olabilir veya burun estetiği geçirmiş kişilerde, burun ucu havaya kalktığı için daha uzun görünmeye başlayabilir. Ayrıca yaşlandıkça her bölgede olduğu gibi, üst dudakta da sarkmalar görülebilir. Dudak kaldırma (liplift), bu gibi estetik sorunlarda iyi ve kalıcı bir çözümdür.Dolgularla dudak kalınlaştırılırken dudak öne doğru itilir ve dozu doğru ayarlanmaz ise dudak çok fazla öne çıkarılarak ‘’ördek dudağı’’ dediğimiz doğal olmayan bir görünüme sahip olur. Ayrıca dudak dolguları nadirde olsa dokularda reaksiyon yaparak, nekroz dediğimiz doku kayıplarına yol açabilir. Tabii ki her yıl yaptırmanız gerektiğinden maliyeti de liplift işlemine göre daha yüksektir.

 

Yorumlar