Kaliteli bir uyku için 5 koku

..



Bugünlerde herkes uykusuzluk problemini konuşuyor. Sinirsel, psikolojik ya da fizyolojik sebeplerden kaynaklanabilen bu sorun başka birçok hastalığa da davetiye çıkarabiliyor.

Günde en az 7 saat uykunun şart olduğunu biliyor, fakat uyumakta zorlanıyorsanız uzmanların önerdiği bu beş kokuyu mutlaka deneyin. Mutlu uyuyun, mutlu uyanın.
7 1


En ünlü 'uyku kokuları'ndan biri lavanta… Yalnızca kolay uykuya dalmanıza yardımcı olmuyor, aynı zamanda deliksiz bir uyku çekmenizi sağlıyor. Özellikle gece yatmadan önce alacağınız duş sırasında lavanta yağları kullanabilirsiniz. Tütsü ya da yastığınıza sıkacağınız lavanta kokusu spreyi de zihninizi dinlendirerek huzurlu uyku saatleri geçirmenize yardımcı olur.
7 2


Papatya çayı gerçek bir gece çayıdır. Bedeninizi hem içeriği, hem de kokusuyla gevşetir. Kaygı hissini ortadan kaldırır. Çay hayranı değilseniz baş ucunuzda bir demet papatya tutun. Görüntüsüyle de size kendinizi çok iyi hissettirecek.
7 3



Vanilya dünyanın en güzel kokularından biri… Uyumadan önce vücudunuza vanilya losyonu sürerseniz sabah hem çok dinlenmiş uyanacak, hem de günlük cilt bakımınızı yapmış olacaksınız. Yatakların içlerine küçük vanilya çiçeği bohçaları koyun. Uyumadan önce vanilyalı süt ya da çay içmeyi de deneyebilirsiniz.
7 4