Uzak Doğu mutfağından nabeyaki udon yemeği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Bugün sizler için farklı lezzetlere açıkla olanlar için Uzak Doğu'nun vazgeçilmez lezzeti ''Nabeyaki udon'' yemeğinin yapılış aşamasınız sizler için hazırladık.

Uzak Doğu mutfağından nabeyaki udon yemeği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Elmaelma.com okurları için bugün yemek çeşitlerimiz arasından Uzak Doğu'nun vazgeçilmez lezzetleri arasında olan ''Nabeyaki udon'' yemeğinin tarifini hazırladık. Her ne kadar zor ve uzun uğraşlı gibi görünsede sizde pratik bir şekilde evde yapabilir sevdiklerinizde bu lezzeti paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun...

MALZEMELER

3-4 ıspanak yaprağı

yarım pırasa

yarım havuç

2-3 adet shitake mantarı

1 yaprak Çin lahanası

2 çorba kaşığı soya yağı

190 gram udon (noodle veya erişte)

2 su bardağı balık suyu1 yumurta

Yapılış aşaması; Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.

Yorumlar