Vajina beyazlatma işlemi nasıl yapılır bu kürle ameliyat olmanıza gerek kalmayacak

Vajina beyazlatma işlemi nasıl yapılır? Vajina beyazlatma işlemi ameliyatsız olur mu? Tarifini vereceğimiz bu kür ile vajina beyazlatmayı evde yapabilirsiniz.

Vajina beyazlatma işlemi nasıl yapılır bu kürle ameliyat olmanıza gerek kalmayacak

Vajina bölgesi neden kararır? Vajina beyazlatma işleminin zararı var mı? Vajina beyazlatma ameliyatız mümkün mü? Vajina beyazlatma kürü için malzemeler ve tarif nedir? Tüm bu soruların cevabını içeriğimizden görebilirsiniz.

AĞDA VE EPİLASYON NEDENİYLE KARARMALAR OLUYOR

Çoğu kişi vajinal, koltuk altı ve yüz bölgesinde oluşan kararmalardan yakınmaktadır. Bu bölgelerde yaşanan kararmalar görsel anlamda hiç hoş olmayan bir görünüme yol açar. Başlangıçta hafif olan bu kararmalar pek ciddiye alınmasa da zamanla daha da koyulaşarak can sıkıcı bir hal alabilmektedir. Özellikle bölgeye uygulanan ağda ya da epilasyon kararmaların başlıca nedenlerindendir. Oluşan kararmaları yok etmek adına birçok kozmetik ürün satılmakta. Ancak kararma özel bölgede olduğu için kullanılan kimyasal içerikli ürünler bölgeyi olumsuz etkileyebilir.

DOĞAL YÖNTEMLERİ DENEYİN

Cinsel yaşamımız, vücuttaki özel bölgelerin estetik görünümü ile büyük ölçüde etkilenmektedir. Bu bölgelerde hijyen kadar, estetik de çok büyük önem taşımaktadır. Cinsel yaşamda erkeklerin kadınlardan daha çok görselliğe ehemmiyet verdiği mutlak bir gerçektir. Partnerlerinin cinsel organlarının estetik görünmesi erkekler için çok önemlidir. Psikolojik ve fizyolojik sorunlara yol açabilen şekil ve görünüm bozuklukları; kişinin kendine olan güvenini azaltmakta ve cinsellikten gerektiği gibi keyif almasını engellemektedir. Oysa bazı sorunları ortadan kaldırmak göründüğünden çok kolay bir şeydir Estetik açıdan da hoş görünmeyen vajina kararması için bitkisel yöntemler uygulamak en doğrusu eğer sonuç alınmazsa diğer yöntemlere başvurun diye öneriyoruz.

HAMİLELİK SONRASI DEFORME OLABİLİR

Birçok kadın hamilelik sonrası vajina bölgesinde sorun yaşayabilir ya da teni çok açık olmasına rağmen genital bölgede kararma sorunu ile karşılaşabilir. Dediğimiz gibi bunun için ameliyatlar kremler ve özel ilaçlar bulunsa da siz bitkisel yolla kendi evinizde önce çare aramalısınız.

VAJİNA BEYAZLATMA KÜRÜ İÇİN MALZEMELER

• 1 kahve fincanı elma suyu (%100 doğal olmalıdır)
• Yarım tatlı kaşığı limon suyu (%100 doğal olmalıdır)
• Dolu bir yemek kaşığı vazelin (kremi yoğun kullanmak isterseniz vazelin oranını artırabilirsiniz)

Hazırlanışı ve uygulanışı: Kür için tüm malzemeler uygun bir kabın içine alınarak karıştırılır. Homojen şekilde karıştırılan malzemeler el yardımı ile vajinal bölgeye sürülür.(Vajina nemli ya da ıslak olmamalıdır) Karışımım fayda etmesi için bölgede tamamen kuruması beklenir.

Kür bölgede tamamen kuruduktan sonra nemli bir bez ya da kese yardımı ile kuruyan kür tabakası temizlenmelidir. Kürden arındırılan bölge iyice yıkandıktan sonra bebek pudrası ile pudralanarak işlem tamamlanır. Bu kür ciltte kararma olan her alan için uygundur.

LAZER İLE BEYAZLATMA

Genital bölge değişik nedenlerden dolayı zamanla esmerleşme, bölgesel veya geniş renk koyulaşması, siyahlaşma, özetle kararma sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu tür durumlarda lazer hem büyük dudaklara hem de küçük dudaklara uygulanabilir. Günümüzde lazer ile renk açıcı tedaviler; genital bölge beyazlatma, renk ağartma, genital alan renk açma tedavileri uygulanabilmektedir. Lazerle genital alan renk açma ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da bilinmektedir. Dış genital alandaki lazer uygulamaları aynı zamanda genital alanda sıkılaştırma (vulva tightening) amacıyla da yapılmaktadır.

GENİTAL BÖLGE NEDEN KARARIR?

Dış genital alana ‘vulva’ adı verilmektedir. Vulva zamanla yaşa ve hormonal değişimlere bağlı olarak esmerleşebilir. Buradaki esmerleşmedeki ana hormon estrojendir. Estrojen hormonu açısından zengin vulva dokusu, güneş ışınlarının UV etkisi altında koyulaşmaktadır. Kadınların pek çoğu gebelik sırasında artan estrojen hormonları nedeni ile genital bölgelerindeki renk koyulaşmalarından şikayet etmektedir. Gebelik sonrasında da bu bölge kararmaları kalıcı olmaktadır. Özellikle esmer tenlilerde bu durum daha belirgindir. Gebelik haricinde doğum kontrol hapı kullanımları, polikistik over sendromu, bazı hormonal sorunlar, bazı cilt hastalıkları da dış genital alanda esmerleşme, koyulaşma sebebidir. Ayrıca bazı kişilerde genetik yatkınlık da söz konusu olabilir. Bazen de genital bölge epilasyonu amacıyla yapılan lazer uygulamaları sonrasında da genital bölgede renk artışı ortaya çıkabilmektedir. Genital alana verilen lazer ışığı cilt dokusundaki ‘melanin’ pigmentini aktive ederek bu bölgede esmerleşme yapabilir.

Yorumlar