Vajina daraltma nedir kadınları mutlu ediyor!

Vajina daraltma nedir? Vajina daraltma operasyonu neden yapılır? İşte vajina estetiği hakkında tüm merak edilenler !

Vajina daraltma nedir kadınları mutlu ediyor!

Estetik cerrahinin en sık talep edilen operasyonlarından biri olan vajina estetiği kadınların genital bölgesinde doğum, yaşlanma ya da kaza gibi çeşitli sebepler ile oluşan şekil bozukluklarının tedavisi için uygulanan operasyonlardır. İşte kadınların özgüvenlerinin artmasına ve sağlıklı bir cinsel hayata sahip olmasını sağlayan vajina estetiği hakkında tüm merak edilenler! 

VAJİNA ESTETİĞİ HEM ŞEKİL HEM DE SIKILIK OLARAK DARALTIR

Vajinanın iç yapısının ilk haline dönüşmesini, daha dar bir form kazanmasını sağlayan vajina daraltma operasyonu, vajinayı hem şekil hem de sıkılık olarak daraltır. Tıbbi adı vajinoplasti olarak geçer. Zaman içinde çok doğum yapan, zorlu doğumlar gerçekleştiren kadınların vajinalarında esnemeler çok fazla olabilir. Bu durum cinsel ilişklerde bazı sıkıntılara ya da rahatsızlıklara da neden olabilir. İşte bunun önüne geçebilmek için de vajina daraltma operasyonları dikkat çeker. Böylelikle hem erkek hem de kadın için cinsel hayat daha güzel hale gelir.

VAJİNAL DOKU BOYDAN BOYA KESİLİR 

Genişlemiş vajinal doku boydan boya kesilerek bu operasyona başlanır. Daha sonrasında ise vajina(vajen) etrafındaki yumuşak doku ile kaslar dikişlerle sıkılaştırılır. Ardından da uygulama tamamlanır. Hatta bu operasyonlar sırasında büyük dudakların küçültülmesi veya da şeklinin düzeltilmesi, labioplasti denen iç dudak sarkmasına bağlı küçük dudakların küçültülmesi gibi genital bölge estetiği uygulamaları da birlikte yapılabilir. Kabaca ameliyat süreci anlatılan bu operasyonlar için daha çok çocuk sahibi anneler uzmanlara danışırlar.

AMELİYAT 30-45 DAKİKA SÜRMEKTEDİR 

Bu operasyonlar yapılırken karından bir kesi yapılmaz. Ameliyatın sadece vajen bölgesinde uygulanması sağlanır. Bu operasyonlar da toplamda yarım saat ila 45 dakika arası sürmektedir.Genel olarak vajinanın giriş kısmından en dibe kadar daraltma yapılmaktadır. Bunun sonrasında da dikiş atılır. Daha sonra bu dikişler kendi kendilerine eriyeceklerdir. Yani ameliyatın ardından dikişler alınmaz ya da aldırılmaz ve dikişlerin yok olması beklenir.

6 HAFTA CİNSEL İLİŞKİ YASAĞI VARDIR 

Genel anestezi kullanılan bu ameliyatlarda, operasyon ardından yaşanan ilk 2 haftada kimi zaman vajinal akıntı ve adet kanamasına benzeyen ufak kanamalar görülebilir. 6 hafta cinsel ilişki yasağı vardır ve ardından da doktorun onay vermesi ile cinsel ilişkiye girilebilir. Mutlaka ki bu süreçte doktor kontrolü ve tavsiyeleri çok büyük önem taşır. Yine 1-2 hafta kadar sauna, hamam ve havuz keyfine ara vermek gerekir. Duş ise ikinci günden itibaren rahatça yapılabilir.Önemli bir not da ameliyat sonrası hamilelik ile ilgilidir. Eğer hasta ameliyatın ardından hamile kalırsa doğum yaparken normal doğum tercih etmese daha iyi olabilir. Elbette ki bu operasyonlar normal doğuma engel değildir, ancak sıkı formun korunması için bu yöntem önerilmemektedir.

 

Yorumlar