Vajinal enfeksiyondan nasıl korunulur temizliğinize dikkat edin!

Vajinal enfeksiyondan nasıl korunulur? İşte kadınların çoğunda rastlanan vajinal enfeksiyondan korunma yolları!

Vajinal enfeksiyondan nasıl korunulur temizliğinize dikkat edin!

Kadınların çoğunda vajinal enfeksiyon görünmektedir. Vajinal enfeksiyonlar genellikle, koku, yanma, kaşıntı ve akıntı gibi belirtilerle kendini göstermektedir.Vajinal enfeksiyondan korunmak istiyorsanız bu önerilere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. İşte kadınların çoğunda rastlanan vajinal enfeksiyondan korunma yolları!

VAJİNAL TEMİZLİĞİNİZE DİKKAT EDİN

Vajinal temizlik burada çok büyük bir önem taşıyor. Vajinal temizliğinizi önden arkaya doğru yapmalısınız. Çünkü arkadaki enfeksiyonel bakteriler, vajina girişine tehdit unsuru özelliği taşıyabiliyor.Bu da enfeksiyona neden olmaktadır. İntim temizleyiciler vajinal pH’ı olumsuz yönde etkileyip enfeksiyonlara zemin hazırlayabilmektedir. Bu nedenle sadece dış bölgeyi, duru su ile temizlemeniz yeterlidir. 

GİYDİĞİNİZ İÇ ÇAMAŞIRI 1 GÜNÜ GEÇMESİN 

Günlük hayatınızda genital bölge sürekli olarak kapalı kaldığından dolayı hava almıyor. Bu yüzden günlük hijyeni yerine getirme amacı ile de iç çamaşırının her gün değiştirilmesi gerekiyor.Genital bölgedeki kuruluk ve temizlik, enfeksiyonu önlemek yolunda yardımcı olur.

KULLANDIĞINIZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİ GÖZDEN GEÇİRİN 

Parfüm içeren temizlik ürünlerinden vazgeçmelisiniz.Eski ve süregelen bir yöntem olan ağda veya jilet genital bölgedeki tüylerin alınmasında pratik ve hızlı bir yöntem olarak görünse de kıl köklerinde tahrişe bağlı iltihaplanmayı attırır. Bu yüzden gelişmiş yöntemler kullanmak iltihaplanmayı önlemede daha çok yardımcı olacaktır.

DAR KIYAFETLERDEN KAÇINMANIZI ÖNERİYORUZ 

Dar kıyafetlerden kaçınmanızı öneriyoruz. Pamuklu kıyafetler giymek vajinanın hava alması açısından daha iyi gelecektir. .Özellikle yaz aylarında havuzdan veya denizden çıkarken ıslak bikini, mayo ile oturmamaya özen göstermelisiniz.

PREZERVATİF KULLANMALISINIZ

İlişkide her iki tarafı da korumak adına prezervatif yararlı olacaktır. Çünkü bu tür enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşmada etkili olabiliyor. Bunu yanı sıra regl dönemlerinde sık sık ped değiştirmeye özen gösterin. Uzun süre değiştirmemek enfeksiyon hızını arttırabilir. Çünkü kan yoğunluğu ile bakteri hızı artacaktır.

Yorumlar