Vajinal mantar nedir genital bölgenizi sirkeyle yıkarsanız...

Vajinal mantar nedir? Vajinal enfeksiyonların en yaygın nedeni nedir? İşte bu enfeksiyondan kurtulma yolları!

Vajinal mantar nedir genital bölgenizi sirkeyle yıkarsanız...

Vajinal mantar nedir? Vajinal enfeksiyonlarının en yaygın nedeni nedir? Vajinal enfeksiyondan korunma yolları nelerdir?  Kadınların yüzde 75'in de görülen bu rahatsızlık her yaşta ortaya çıkabilmektedir. Peki son derece rahatsızlık veren bu enfeksiyondan nasıl kurtulabilirsiniz? İşte vajinal enfeksiyondan korunma yolları!

PAMUKLU İÇ ÇAMAŞIRI GİYMELİSİNİZ

İç çamaşırınızın kumaşı bu noktada çok büyük önem taşımaktadır. Giydiğiniz çamaşırın özellikle nemi emen ve bölgenin nefes almasını sağlayan bir çamaşır olması önem taşımaktadır. Çünkü bölgenin nefes almasını önleyen kumaşlar, mantarların üreme bölgesine dönüşür.

NEMLİ MAYODAN KAÇINMALISINIZ

Özellikle yüzdükten sonra yeniden nemli mayo giymekten kaçınmalısınız, çünkü ıslak mayonuzu değiştirmek için beklediğiniz her an mantarların üremesi için bir neden olacaktır.Özellikle kandidiaz semptomlarınız varsa, her zaman bol kıyafetler giymeyi deneyin.

TEMİZLİĞE ÖNEM VERİN

Günlük hijyeni sağlamak vajinal sağlığın başlıca anahtarıdır. Vajinal bölgeyi günde iki kere kokusuz bir sabunla nazikçe yıkamalısınız.Genital bölgenzde vajinal akıntı olduğunu fark ettiğiniz anda iç çamaşırınızı temiz ve kuru tutmaya dikkat etmelisiniz.Ayrıca, tuvalete gittiğiniz zaman temizliği önden arkaya doğru yapmaya özen gösterin. Böylece, mantar ve bakterilerin yayılmasını önleyebilirsiniz.

CİNSEL İLİŞKİLERDEN KAÇININ 

Elbette, vajinal mantar enfeksiyonları aşırı ciddi durumlar değildir, ancak iyileşme sürecinde iken cinsel ilişkiye girmekten kaçının.Mantarlarla savaşmadan önce cinsel ilişkiye girmek enfeksiyonun süresini uzatabilir. Ve bazen eşinizde de rahatsızlık yaratabilir.

SADE YOĞURT PH SEVİYESİNİ DÜZENLİYOR

Sade yoğurt içeriğindeki canlı kültürler ve doğal asitler ile vajinanın doğal pH seviyesini düzenler.Kandidiaz ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı en popüler ilaçlardan biridir, çünkü iyi bakteriler kötü mikroorganizmaların ürettiği olumsuz etkileri önleyebilir.

ELMA SİRKESİ İLE YIKAYIN 

Elma sirkesinin antimikrobiyal ve antibakteriyal özellikleri bu tür enfeksyionlara yol açan mikroorganizmalarla savaşmak için faydalıdır.Bu kaşıntıyı, kızarıklığı ve aşırı sarı akıntıyı rahatlatmaya ve azaltmaya yardımcı olur.

Yorumlar