Vajinal tampon kullanmanın zararları ve faydaları nelerdir nasıl kullanılması gerekir nasıl takılır?

Kadınlar için özellikle yaz dönemlerinde kolaylık sağlayan vajinal tampon kullanımı yanlış kullanıldığında bazı problemleri de beraberinde getirebilmektedir.

Vajinal tampon kullanmanın zararları ve faydaları nelerdir nasıl kullanılması gerekir nasıl takılır?

Bugün elmaelma.com okurları için kadın sağlığı için oldukça önemli olan vajinal tampon kullanımı hakkında bazı derlemelerde bulunduk. Her ne kadar yaz aylarında kullanımı rahat olsa bile doğru kullanılmadığı taktirde peşinden ciddi sağlık problemleri oluşturabilmektedir. İşte o zararlar...

VAJİNAL TAMPON KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Vajinal tampon kullanımında özellikle dikkat edilmesi gerken noktalardan biri de sık sık değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise hayati önem arzeden bazı toksik şok denilen sorunlara neden olabilir. Bu soruna ise Stafilokokus denilen bakteri sebep olmaktadır ve bu bakterinin salgıladığı toksikleri hayatı tehlikelere neden olabilecek enfeksiyonlar oluşturabilir.

Ani yükselen ateş, ishal, kusma ve beraberinde getiren ishal, kas ağrıları, ciltte oluşan güneş yanığına benzeyen lezyonlar, şiddetli baş ağrıları ve ani tansiyon düşmesi gibi belirtiler. 

TAMPON NASIL KULLANILMALIDIR?

Tamponu takmadan önce elleriniz mutlaka temiz olmalıdır. Jelatininden açılınca ucunu herhangi bir yere temas ettirmeden hemen vajinaya uygulanmalıdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sık sık değiştirilmeli bu süreç 4 saate bir olabilir. Gece uykuya geçiş esnasında tampon yerine mutlaka ped kullanılmalıdır.

Yorumlar