Vajinismusun iğnesi, ilacı yok!

Her on kadından birinde görülen ve gittikçe daha büyük oranda boşanma sebebi olarak ortaya çıkan vajinismus tedavisinde, hipnoz ve EFT ile başarılı sonuçlar elde etmek mümkün.

Vajinismusun iğnesi, ilacı yok!

Hipnozu ve EFT’si var.

Vajinismusu, zihnin cinselliği algılaması biçimiyle ortaya çıkan ve kadının erkeği kendi içine alamaması olarak şekillenen bir sorun olarak açıklayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ayşe Duman, "Temel amaç cinsel birleşmeyi sağlamak değil. Birleşmeyi engelleyen zihinsel sorunlar çözülmedikçe, vajinismus ile başlayan ve boşanma  sebepleri arasında büyük bir oran teşkil eden cinsel sorunları atlamış oluruz” diyerek çözümün nasıl olması gerektiğine dair ipuçları verdi.

"Genç kızlar üzerindeki ilk gece baskısı vajinismusu arttırıyor"

Dr. Ayşe  Duman, “Çoğu genç kız evlilik hazırlığı heyecanına  ilk gece korkularını katar. Çünkü duyduğu ilk gece hikayeleri hep acılı ve kanlıdır. Cinsel kimliği ile barışık ve bilinçsel düzeyde cinselliğin ne olduğunu bilen, kendi istek ve arzularına kulak veren genç kadınlar bu korkulara pek de pabuç bırakmaz" dedi.

"Kadınlar tedaviyi kocaları için istiyor"

Vajinismus şikayeti ile gelen hastaya sorunu niçin çözmek istediğini sorduğunda aldığı cevapların yüzde 95’inin, 'Eşimi mutlu etmek için, eşime karşı vazifelerimi yapmak için, anne olmak için’ şeklinde olduğunu söyleyen Duman, "Kadınlar çözüm noktasında bile kendi mutluluğunu yakalamak, cinsel doyuma ulaşmak gibi cevaplar vermiyor, veremiyor. Üstelik sağlıklı cinsel ilişki kuramıyor olmasına rağmen, sorunu görmezden gelip, tüp bebek yöntemi ile anne olmak isteyenlerle bile karşılaşıyorum” derken, “Vajinismus veya farklı cinsel sorunları olan kadına benim tavsiyem, cinsel sorunlarını çözmeden gebelik planlamamasıdır. Zira bu sorunlarıyla kendi çocuklarına ( kız ya da erkek) doğru model olamayacağı için, sorunlar nesilden nesile aktarılacaktır” diye konuştu.

"Bu işin iğnesi ilacı yok"

Dr. Ayşe Duman, “Zihindeki algıları, duyguların bedene yansımalarını değiştirecek bir iğne-ilaç yok ama zihinsel iyileşme teknikleri dediğimiz, 'EFT Oto Hipnoz, İmajinasyon, Dua' gibi tekniklerle, eğer danışan samimiyetle zihinsel değişimi istiyor ve adım atıyorsa hak ettiği cinselliğe ulaşması mümkün oluyor" diyerek bu yöntemlerle sorunu nasıl çözdüklerinden bahsetti.
 

Yorumlar