Varisi olanlar nasıl beslenmeli rafine edilmiş gıdalardan uzak durun!

Varis sorunu her kadının korkulu rüyasıdır. Özellikle bacak kısmındaki damar damar görünümünün oluşmaması ve önlenmesi için beslenmeye dikkat!

Varisi olanlar nasıl beslenmeli rafine edilmiş gıdalardan uzak durun!

Varis sorunu kadın ve erkek olmak üzere vücudumuzda özellikle bacak kısımlarında oluşan sıklıkla şikayet ettiğimiz sorunlardan bir tanesidir. Varis sorunu günlük hayatımızda hem görünüm itibariyle hem de uzun süre ayakta kalamama gibi sorunları beraberinde getirmektedir. Peki varis oluşumuna dikkat etmek için nasıl beslenilmeli? Varis sorunu yaşayanlar nasıl beslenmeli? İşte merak ettiğiniz soruları elmaelma.com olarak bir araya getirdik. Merak ettiğiniz soruların cevabı için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

VARİS SORUNU OLANLARIN BESLENMESİ NASIL OLMALI?

-Varis rahatsızlığı olanlar özellikle şekerli ve yağlı besinlerden uzak durması gerekmektedir. Yeteri kadar lif içeren besinlerden uzak durup rafine edilmiş besinlerin tüketimi varisi tetiklemektedir.

-Günün her öğününde mutlaka bol salata veya sebze tüketimlerinizi arttırmanız gerekmektedir. Ekmek tercihinizde kepekli ekmek, kur baklagilleri tüketmeye özen gösterin.

-Varis oluşumunu engellemek ve önlemek için tükettiğiniz besinlerin vitaminlerinin C ve E vitaminleri olmasına özen gösterin.

-Meyve tercihlerinizde içeriği flavonoidleri yüksek olan yani çilek, kiraz, böğürtlen, yaban mersini, alıç gibi meyveleri tüketmeye özen gösterin. Bu meyveler dolaşım sistemi sorunlarında etkili olduğu araştırmalarca desteklenmektedir.

-Özellikle günde 15-20 adet tüketilen kirazın enflamasyonu ve varis oluşumunu azalttığı belirtilmekte. Ananas ise içerdiği bromelin enzimi sayesinde varisli olan kişilerde damar açıcı özelliğine sahip bir meyvedir. Sebzelerden soğan, sarımsak ve zencefil yine damar sağlığı açısından önemli ve bol bol tüketilmesi gereken besinlerden.

Yorumlar