Vertigo belirtisi nelerdir alıç bitkisi derdinize deva olacak

Baş dönmesiyle ortaya çıkan vertigo hastalığı hayatı kabusa çevirmektedir. Peki vertigoya iyi gelen bitkiler nelerdir?

Vertigo belirtisi nelerdir alıç bitkisi derdinize deva olacak

Bir sabah kalktınız ve şiddetli baş ağrısı, baş dönmesiyle karşı karşıya kaldınız. "Nereden çıktı bu ağrı?" diye düşünürken böyle ufak belirtileri gözardı etmeyin. Çünkü bu belirtiler vertigoya işaret edebilir. Peki vertigo nedir? Vertigo belirtileri nelerdir?

VERTİGO NEDİR?

Baş dönmesiyle birlikte yaşanan denge kaybının yitirimesi vertigo olarak isimlendirilir. Çoğu zaman kendiliğinden gerçekleşen ve altında bir hastalık bulunmayan vertigo en sık karşılaşılan baş dönmesi türüdür.

VERTİGOYA İYİ GELEN BİTKİLER NELERDİR?

ZENCEFİL

Zencefil binlerce yıldır çinli denizciler tarafından deniz tutmasına karşı çiğnenerek tüketilmiştir. Modern tıp ile birlikte zencefilin aynı zamanda vertigoya da iyi geldiği saplanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu vertigo ile deniz ve araç tutması belirtilerinin birbirine çok benzediği görülmüştür. Hal böyle olunca zencefil kullanımı başta vertigo olmak üzere tutulmalara karşı iyi gelmektedir. Zencefil bitkisi ile hazırlanan çayın tüketilmesi ile vertigo şikayetlerini azaltabilirsiniz. Aynı zamanda limonataya 1 tane taze zencefil katarak aynı fayfalardan yararlanabilirsiniz.

ISIRGAN OTU

Günümüzde pek çok ilacın yapısında bulunan ısırgan otu vertigoya da iyi gelmektedir. Yapısındaki vitamin ve mineraller ile vertigoya karşı iyi bir savaşcıdır. Isırgan otunun çorbası ve çayı hazırlanarak tüketilebilir.

ALIÇ

Alıç yapısında çok güçlü antioksidanlar bulundurmaktadır. Sinirsel rahatsızlıklar başta olmak üzere bir çok soruna karşı etkilidir ve oldukça faydalıdır. Alıç aynı zamanda vertigoya karşı da iyi gelmektedir. Alıcı kullanmak için ise 1 çay kaşığı kadar alıç yaprağı ve çiçek karışımını 1 bardak kaynamış suya atarak 1 dakika kadar bekledikten sonra tüketebilirsiniz.

Vertigoya iyi gelen diğer bitkiler ise rezene, ginko, civan perçemi, nane ve ökse otudur. Vertigodan kurtulmak için aynı zamanda aşağıdaki yöntemleri de uygulayabilirsiniz.

1 bardak suya limon suyu, karabiber ve tuz ekleyerek içebilirsiniz.

1 bardak süt içine karanfil ve zencefil ekleyerek kaynatın. Bu süte şeker ekleyerek düzenli olarak tüketin.

1 bardak suya 1 kaşık kişniş tohumu, 1 kaşık üzüm tozu ilave ederek 1 gece bekletin. Sabah aç karnına bu karışımı şeker ile tatlandırarak içebilirsiniz.

Kabak çekirdeği ve soyulmuş bademi 1 gece suda bekletin. Sabah ezerek macun kıvamına getirin ve böyle tüketin. Böylece baş dönmesinden kurtulursunuz.

 

Yorumlar