Vücudunuza iyi gelecek detoks çayları tarifleri

Doğru beslenerek ve vücudunuzu toksinlerden arındırarak hayalini kurduğunuz vücuda sahip olabilirsiniz! İşte birbirinden leziz detoks çayı tarifleri...

Vücudunuza iyi gelecek detoks çayları tarifleri

Doğru beslenme hayatımızın her döneminde vücut sistemimizi dengede tutmamız için gereken bir döngü... Doğru beslenerek, hareket yeterliliğini artırarak ve vücudunuzu toksinlerden arındırarak hayalini kurduğunuz vücuda sahip olabilirsiniz. En iyi, en etkili detoks içeceği sudur ve günde en az 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin... Ek olarak yapacağınız takviyeler ile sindirim sisteminizi hızlandırabilirsiniz. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz lezzetli detoks tarifleri...

Zencefilli, limonlu sabah çayı

Sabah uyandığınız anda ilk olarak bir büyük bardak suyu kaynatın ve ağzı kapalı bir demliğe boşaltın. Yarım limonu dilimleyin ve suyun içine koyun. Bir de 2-3 dilim zencefil atın. Ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika demlenmeye bırakın ve bu çayı için. Çaydan sonra kahvaltı yapmak için en az 15-20 dakika bekleyin. Bu çay sayesinde vücudunuz canlanacak, enerji kazanacak, düzenli olarak uyguladığınızda da temizlenecek.

Yeşil çay ve yasemin çayı

Bir litre suyu kaynatın ve ağzı kapaklı cam bir şişeye veya cam kavanoza koyun. İçine bir tutam yeşil çay ve yine bir tutam yasemin çayı atın. Ağzı kapalı şekilde 10-15 dakika demlensin. Sonrasında bunu gün içinde aralıklarla tüketebilirsiniz. Ancak günün ilerleyen saatlerinde soğuk olarak tüketecekseniz, çay demlendikten sonra süzün ve bir şişeye koyup yanınızda işe ya da dışarı götürün.

Portakallı sinameki çayı

Sinameki sindirim sisteminin fonksiyonlarını destekleyen, bağırsakları çalıştıran bir bitkidir. Bu bakımdan gündüz dışarıdaysanız acil tuvalete gitme imkanınız yoksa bu çayı gece içmenizi öneriyorum. Portakallı sinameki çayı için bir bardak sıcak suyun içine 2-3 tane kuru ya da taze portakal yaprağını ve bir tatlı kaşığı kadar sinameki yaprağını atın. 10 dakika demlenmesini bekleyin ve sonrasında ılık olarak tüketin.

Limonlu, maydanozlu detoks çayı

Bir su bardağı kaynamış suyun içine yarım limonu dilimleyin, 5-6 tane de maydanoz (sapıyla birlikte) ekleyin. Ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve süzüp ılık olarak tüketin.

Yeşil çaylı detoks çayı

Detoks çaylarını genellikle tek bardaklık olarak hazırlayıp taze bir şekilde tüketiyoruz. Ancak yeşil çaylı, bol malzemeli bu çayımızı 1 litre suda demleyip gün boyunca tüketebiliriz. Bir litre kaynamış suyun içine; 2 yemek kaşığı yeşil çay, 1 tane çubuk tarçın, 1 tane limonun suyu, 1 tatlı kaşığı mate çayı, 1 çay kaşığı karabiber, 3 tane karanfil, kabuğuyla birlikte dilimlenmiş 1 tane yeşil elma koyun. Ağzı kapalı bir şekilde yarım saat, hatta 1 saat kadar bekletin, ardından tüm malzemeyi süzün ve elde ettiğiniz suyu gün içinde aralıklı olarak tüketin. Ancak bu detoks çayını akşam saatlerinde değil, özellikle gün içinde için. Zira çayın içeriği daha çok enerji verecek, zihinsel ve fiziksel olarak canlandıracak zenginliktedir.

Yorumlar