Vücut tipine göre diyet nasıl yapılır düşük glisemik indeksli besinler tüketin!

Vücut tipine göre diyet nasıl yapılır? Vücudunuzda şikayetçi olduğunuz bölgelerden kurtulmak için haberimize göz atabilirsiniz.

Fazla kilolarınızdan kurtulsanız bile hayal ettiğiniz vücut tipine ulaşamıyorsanız. Vücudunuzun belirli bölgelerini zayıflatacak bir önerimiz yok ancak vücut tipinizi iyi bir şekilde analiz ederek sahip olduğunuz vücut tipine göre beslenme düzenini oluşturup şikayetçi olduğunuz bölgelerinizden kilo alma sorunun önüne geçebilirsiniz. Diyetisyen Neslihan Aktepe, Vücut tipinize göre diyet yapılabilir mi? sorusunu sizler için açıklıyor...

1-Elma vücut tipi sağlık açısından en tehlikeli olanıdır, yağ hücreleri büyük ve iç organlara yakındır. Düşük glisemik indeksli besinler ve yağsız protein gruplarını tercih etmelidirler

2-Armut vücut tipi olanlar yüksek lif ve posa içeren sebze ve meyveler, düşük yağ içeren süt ve ürünleri, tamamen yağsız etler, yulaf ve müsli beslenmelerin de yer almalıdır. Yüksek östrojen içeren soya, keten tohumu, adaçayı, maydanoz, yağ ve şeker kullanımı olabildiğince kısıtlanmalıdır.

3-Ters piramit vücut tipi olanlar özellikle serotonin salgılatan bitter kakao, fındık, badem, yağsız süt, muz, çilek, orman meyveleri, somon, hindi, keten tohumu, yumurta, tam tahıl ürünleri, kabak çekirdeği ve zeytinyağ tüketilmelidir. 

4-Kum saati tipi olanlar hem fit hem de kum saati tipiniz var ise çok şanslısınızÇiğ sebze ve meyveler, balık, avokado, kepekli gıdalar, yağsız süt ve ürünleri yiyebilirsiniz.

Yorumlar