Yaban mersini suyu idrar yolu enfeksiyonlarını geçirir mi işte araştırma sonuçları!

Yaban mersini suyunun idrar yolu enfeksiyonlarını geçirdiği konuşulur. Peki araştırmalar yaban mersini suyuyla ilgili ne diyor? İşte yanıtları...

Yaban mersini suyu idrar yolu enfeksiyonlarını geçirir mi işte araştırma sonuçları!

Yaban mersini suyu özellikle kadınlara arasında idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği gerekçesiyle sık sık tüketilir. Ancak İngiltere Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü'nün yaptığı son araştırmaya göre yaban mersini suyunun idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiğine dair tek bir kanıt yok. Uzmanlar, özellikle sistite iyi geldiği sanılan yaban mersini suyu yerine bol bol su içmenin çok daha faydalı olduğu görüşünde. 

Araştırmayı yöneten uzmanlar, kadınların idrar yolu enfeksiyonu yaşadıklarında yaban mersini suyu içerek bu hastalıktan kurtulmaya çalıştıklarını bunun da hastalığın böbreklere kadar ilerleyen ciddi boyutlara ulaşmasına neden olduğu görüşünde. Eğer kadınlar idrar çıkışında ve böbrek çevresinde ağrı, idrar yapmada yanma, kaşıntı ve kanama gibi sorunlar yaşıyorsa zaman geçmeden bir uzmana görünmeli ve gerekiyorsa bu yolla tıbbı tedavi almamalılar. 

Yaban mersini suyu

ANTİBİYOTİKLERLE İLGİLİ DURUM YANLIŞLARI TETİKLİYOR

İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü'nün yaban mersini suyuyla ilgili yaptığı araştırmanın temelinde ise insanların antibiyotik kullanımı konusundaki önyargıları nedeniyle alternatif tedavi yolları arayışından kaynaklanıyor. Antibiyotik kullanmak istememek veya aşırı antibiyotik kullanımından kaynaklı antibiyotik direnci oluşan kişilerin alternatif arayışlar geliştirdiği bunun da basit hastalıkların bile ciddi tıbbı komplikasyonlara neden olduğu görüşü yaygın. 

Yorumlar