Yağlı cilt temizliğinde neler kullanılmalı arındırıcı krem kullanın!

Yağlı cilt nasıl temizlenir, yağlı cilt temizliğinde neler kullanılmalı? Yağlı cilt temizliğinde bu noktaları es geçmeyin!

Yağlı ciltlilerin sık sık şikayetçi olduğu gözeneklerin çok çabuk tıkanması ve sık sık sivilce çıkması gibi cilt sorunlardan biridir. Ancak bu tarz şikayetlerde önlemini alabilmek ve azaltmak için cilt temizliğinde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki yağlı cildi temizlerken ne kullanılmalı, nasıl temizlenir? gibi sıklıkla sorulan soruları  Dermatolog Neslihan Dolar, yanıtladı.

Gündelik hayatımızda yaptığımız makyajın çok çabuk yağlanması ve gözeneklerin açık olduğu yağlı ciiltlerin, cilt temizliği yaparken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Mesela kozmetik ürün alışverişlerinizde öncelikli olarak yağlı cildinizi göz önünde bulundurarak ürün seçimi yapmaya özen göstermelisiniz.

YAĞLI BİR CİLDİN TEMİZLİĞİNİ YAPARKEN...

Yağlı cilt gözenekli, kalın ve parlaktır. Yağlı ciltlerin temizliğinde arındırıcı kremler kullanmamız gerekiyor ve bu gözeneklerin dolmasını önlemek amacıyla her banyoda buhar kullanarak gözenek temizliği yapılabilir. Bununla beraber mutlaka arındırıcı ürünleri sabah ve akşam kullanabilirsiniz çünkü çevre kirliliğinden dolayı bu ciltler çok fazla tıkanıcaktır. Dönem dönem yapılan peelingler, uygun cilt bakımları bu yağlı ciltlerin dolmasını önleyecektir.

Yorumlar