Yağlı ocak nasıl temizlenir ocağa sirke dökerseniz...

Yağlı ocak nasıl temizlenir?Ocak üzerinde biriken kirlerin kolay bir şekilde çıkabileceğini biliyor muydunuz? İşte yağlı ocakları temizlemenin kolay yolu!

Yağlı ocak nasıl temizlenir ocağa sirke dökerseniz...

Ocak mutfakta en çok kullandığımız eşyadır. Bu sebeple de çok çabuk ve çok daha fazla kirlenir.Kirlenen ocakların temizliği ise pek çok insan için kabusa dönüşmektedir.Ocakları her yemekten sonra temizlemek, lekeler henüz tazeyken ocağı temiz tutmak kirlerin oluşmasını engellemektedir. Bu sayede iş yükünüz azalır ve ocağınızı temizlerken kendinizi çokta hırpalamadan temiz bir ocağa sahip olabilirsiniz. Fakat hergün bu temizliği yapamayabiliyoruz.Bu temizliğin yapılmadığı ve kirlerin zaman geçtikçe üst üste bindiği ocaklar için bazı çözümler sunmak mümkün. Peki yağlı ocak nasıl temizlenir? İşte bu sorunun cevabını sizin için öğrendik. Bu yöntemle ocaklarınız pırıl pırıl olacak! 

MALZEMELER: 

2 çay bardağı sirke

Bir yemek kaşığı yemek tuzu

Demirlerin üzerini geçecek kadar su

Çelik tel

 UYGULANIŞI: 

Demirleri derin bir kabın içine koyun. Üzerlerine sıcak su ekleyin. Sirke ve tuzu ilave edin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin. Ocak gözlerini teker teker alıp çelik tel ile biraz ovun. Hepsi pırıl pırıl olacaktır. 

Yorumlar