Yan simit bölgesi eritme hareketleri nelerdir bu hareketler yok ediyor!

Yan simit bölgesi eritme hareketleri nelerdir? Düzenli olarak uygulayacağınız bu egzersizlerle yan bölgenizdeki simitleri yok edeceksiniz!

Yan simit bölgesi eritme hareketleri nelerdir bu hareketler yok ediyor!

Bel bölgesinde yağ oluşuması tüm kadınların korkulu rüyasıdır. Özellikle kıyafet tercihlerini dar kıyafetlerden yana seçenler için, bu tamamen bir kabus haline dönüşmektedir. Pantolonların yanından çıkan simitler son derece rahatsızlık veren bir görüntüye neden olmaktadır. Fakat bu sorunla yaşamak zorunda değilsiniz. Yapacağınız birkaç hareketle bel bölgenizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Peki yan simit bölgesi eritme hareketleri nelerdir? İşte bu hareketlerle simit bölgesindeki yağlardan kurtulacaksınız! 

TERS SÜPERMEN ÇALIŞMASI 

Sırtüstü uzanın, kollarınızı kalçanızın yanına uzatın. Nefes vererek ayaklarınızı ve sırtınızı yerden yukarı kaldırın, karın kasınızı aktif hale getirin ve tekrar nefes vererek yavaşça aşağı inin. 10 kez tekrarlayın. 

YILDIZ MEKİK ÇALIŞMASI 

Sırtüstü uzanın, kollarınızı yukarı doğru uzatın. Kollarınızı ve bacaklarınızı iyice açın. Nefes verirken kollarınızı ve bacaklarınızı aynı anda yukarı kaldırın. Ellerinizi iki bacağınızın arasında geçirmeye çalışırken karın kaslarınızı aktif hale getirin. Tekrar nefes vererek yavaşça aşağı inin. 10 kez tekrarlayın. 

TRİSEPS DESTEKLİ KARIN ÇALIŞMASI 

Sırtınızı dik tutacak şekilde matın üzerine oturun ve ellerinizi kalçanızın biraz arkasına avuç içleriniz yere bakacak şekilde yerleştirin. Bacaklarınızı öne düz uzatın ve ellerinizden destek alarak, kalçanızın üzerinde kalacak şekilde ve dizlerinizi büküp göğüsünüze doğru çekin. Doksan derecelik açıyla kendinize doğru çektiğiniz dizlerinizi nefes vererek öne doğru uzatın ve aynı anda kollarınızı dirseklerden bükerek aşağı doğru hafifçe inin. Tekrar nefes vererek bacaklarınızı dizlerden bükün ve kendinize çekin. Aynı anda kollarınızı dirseklerden yukarı iterek düz olacakmış gibi yukarı doğru kalkın ve dizlerinizle orta noktada buluşun. 7 kez tekrarlayın. 

yan bölge yağları

BACAK İNDİRİP KALDIRARAK KARIN ÇALIŞMASI 

Sırt üstü düz bir şekilde uzanın. Ellerinizi kalçanıza yakın iki yana uzatın. Bacaklarınızı birleştirerek düz bir şekilde yukarı doğru uzatın. Karın kasınızı aktif hale getirerek bacaklarınızı düz bir şekilde aşağı indirip kaldırın. Hareketi 8 kez tekrarlayın.

MAKAS ÇALIŞMASI

Sırt üstü uzanın. Karın kasınızı aktif hale getirerek belinizi yere yaklaştırın. Ellerinizi kalçanızın iki yanına uzatın. Bacaklarınızı karın kasınızdan destek alarak yukarı kaldırın. Bir sağ bir sol bacağınız olacak şekilde bir aşağı bir yukarı kaldırın. Hareketi yaparken dizleri bükmemeye ve düzenli nefes vermeye özen gösterin. Hareketi 10 kez tekrarlayın.

 

Yorumlar