Yaprak kurabiye nasıl yapılır pratik kurabiye tarifi

Yaprak kurabiye nasıl yapıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir? Çay sohbetlerinin yanında size eşlik edecek bu nefis kurabiyeyi denemelisiniz.

Yaprak kurabiye nasıl yapılır pratik kurabiye tarifi

Yaprak kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Yaprak kurabiyenin tarifi ve püf noktaları nelerdir? Evde misafirlerinize veya gün içerisinde çay keyfinizin yanında size eşlik edecek olan bu tarifi sizde yapabilirsiniz. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarifi sizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yaprak kurabiyenin tarifi için...

MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
9 çay bardağı un

Yapılış aşaması; Bir yoğurma kabında margarini, pudra şekerini, sıvı yağı ve yumurtayı silikon bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Ardından nişasta, vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.

Hazırladığınız hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından çıkartın ve elinizle ceviz büyüklğünde parçalar kopartarak yaprak şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra bir bıçak yardımıyla üstlerine yaprak deseni verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra kurabiyeler tamamen soğuyana dek tepsiden almayın. Soğuduktan sonra servis tabakalarına dağıtarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar