Yaşar Alptekin'in karısı Nilgün Altınyayla kimdir yeniden evleniyorlar!

Yaşar Alptekin'in eşi Nilgün Altınyayla kimdir, ne iş yapıyor? Yaşar Alptekin 21 yıl önceki eşi ve kızı Ayris Alptekin'in annesi Nilgün Altınyayla'yla evleniyor

Yaşar Alptekin'in karısı Nilgün Altınyayla kimdir yeniden evleniyorlar!

Yaşar Alptekin yeniden evleniyor. 1980'li yılların aranılan dansçılarından ve oyuncularından olan Yaşar Alptekin eski eşi Nilgün Altınyayla ile yeniden birlikte olduğunu açıkladı. Kızı Ayris Alptekin'in annesi olan Nilgün Altınyayla kimdir, ne iş yapıyor sorusu Yaşar Alptekin'in karısı Nilgün Altınyayla ile yeniden evlilik kararı almasıyla gündemde. Biz de elmaelma.com olarak Yaşar Alptekin ve karısı Nilgün Altınyayla kimdir sorusuna detaylı bir yanıt hazırladık. Haberimizde ayrıca Yaşar Alptekin ve eşi Nilgün Altınyayla'nın kızları Ayris Altınyayla kimdir sorusuna da yanıt var. 

Yaşar Alptekin'in eşi Nilgün Altınyayla'nın ismi eski oyuncunun TeVe2'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Yaşar Alptekin katıldığı programda yeniden evleneceğini açıkladı. Birlikte olduğu insanın ise kızı Ayris Alptekin'in annesi Nilgün Altınyayla olduğunu açıkladı ve şunları şöyledi:

"Kızımla ortak verdiğimiz bir karar sonucu onu buldum. Kızım baba 'ben anneme gidiyorum, seni özlüyorum. Sana geliyorum annemi özlüyorum. Hep bir tarafım yarım' dedi. Kızımız anne babasıyla aynı evde olsun dedik. O hiç evlenmedi. Çok zor günler geçirdi. Kimseye muhtaç olmadan mücadelesini verdi. 

ŞAKA YAPIYORUM SANDI

Anladım ki, kızım aile istiyor. Aile ortamını özlemiş. 'Bir tarafım hep yarım' dedi. Onun sözü benim için emirdir. Düşündük taşındık. Ben teklif ettim. 'Kızımın cümleleri beni çok etkiledi. Hepimiz bir yaşa geldik. Bu saatten sonra son yıllarımızı bir aile olarak geçirelim' dedim. Şaka yapıyorum sandı.

Ertesi gün 'Nilgün düşündün mü?' dedim. 'Şaka değil miydi o?' dedi. O da mutlu oldu. Şimdi benim evime taşınacak. Nikah yapacağız ama yeni boşandığım için bir süre geçmesi gerekiyor.  Onun dolabını hazırladım. Odasını hazırladım. İlk evlendiğimiz zamanki kadar değil ama heyecan var. O da tek başına yaşadı çok uzun süre. Tekliğe alışan bir insanın çift yaşama dönmesi çok zordur bilirsiniz.

Nilgün Altınyayla kimdir

YAŞAR ALPTEKİN VE NİLGÜN ALTINYAYLA NEDEN BOŞANMIŞTI?

Yaşar Alptekin eski eşi Nilgün Altınyayla ile boşanmalarının nedenini de şöyle anlattı:

"21 yıl önce kıskançlık nedeniyle boşandık. Kıskançlık insanı insan yapan özeliklerdendir. Karşı taraf zarar verecek boyuta gelince bu tehlikeli. Bir insan 'emniyet kemerini kokluyorsa, üzerini koklayıp 'sigara kokmuyorsun bir yerde banyo yapmışsın' diyorsa artık bir yerden sonra kaldıramıyorsun.  Ben evlendikten sonra mankenliği de filmi de gece dışarıya çıkmayı da bıraktım.

ARALARINDA 8 YAŞ FARK VAR

Nilgün benden 8 yaş büyüktü. Yaş farkının hiç önemi yok. Ben sana aşık olacağım zaman 'Bir dakika nüfus cüzdanına bakayım mı?' diyeceğim. Önce fiziksel görünüm önemli. Ruh güzelliği önemli diyenlere inanmıyorum. Önce göz görecek, ikna olacak ki ruhuna ineceksin.

Ben evlilik teklifini spontane yaparım. Mesela derim ki ‘benimle ölmeye var mısın’ ben böyle sürprizleri seviyorum."

YAŞAR ALPTEKİN KİMDİR?

Yaşar Alptekin'in biyografisini ve bilinmeyenlerini yıllar önce Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu şöyle köşesine taşımıştı.

Kendi deyimiyle “Şarköylü Deli Yaşar”, 1980 yılında mankenliğe başladı. Bir yıl sonra Günaydın gazetesinin dans yarışmasında birinci seçildi. 1985’te ise Hürriyet’in “Fotoroman Kralı” oldu. 1986’da TRT için “Kuruluş” dizisini çekmeye hazırlanan Yücel Çakmaklı, bir katalogda gördüğü fotoğrafını beğenince Alptekin’i oyuncu yaptı. Onu, “Osman Gazi” rolünde oynattı. Alptekin “Kuruluş”ta oynadığında Türkiye’nin en popüler mankenlerinden biriydi ama bu dizi sayesinde oyuncu olarak da yıldızı parladı.

Ardından Halit Refiğ’in yönettiği “Teyzem” filminde başrolü Müjde Ar’la paylaştı. Bunu “Beyaz Bisiklet”, “Çağdaş Bir Köle”, “Lambada”, “Kara Sevda”, “Seni Seviyorum” ve “Mavi Melek” gibi 30 civarında film izledi. Kendi deyimiyle “Şöhret dağının zirvesindeyken” kazandıklarını har vurup harman savuran Alptekin için yıllar ilerledikçe sular çekilmeye, deniz bitmeye başladı. Alptekin’in birden parlayan yıldızı aynı hızla sönmeye başladı. Artık yeni jenerasyonun gençleri revaçtaydı. Eskisi gibi iş bulamamaya, yaptığı işler de tutmamaya başladı.

YAŞAR ALPTEKİN NİLGÜN ALTINYAYLA EVLİLİĞİ VE İNTİHAR GİRİŞİMİ

1991’de evlendiği Nilgün Altınyayla’dan bir kızı oldu. Çok geçmeden biten bu evlilik Alptekin için “kötü günlerin başlangıcı” oldu. Evde değil, Harbiye’de ortak olduğu mankenlik ajansında kalıyordu. Çünkü o artık parasızdı ve borç batağındaydı...
Teselliyi kimi zaman alkolde, bazen falcılarda, büyücülerde, bazen de intihar teşebbüsünde aradı.

Yaşar Alptekin Nilgün Altınyayla

YAŞAR ALPTEKİN'İN POLİSTE ÇIKAN PORNO KASETİ

2000 yılında İstanbul polisinin, bir haraç çetesine yaptığı operasyonda ele geçirdiği kasetler arasında Alptekin’in, iddia üzerine bir erkekle cinsel ilişkiye girdiğine dair ortaya çıkan görüntüler de bu dönemden. Sanıyorum bu olay bile Alptekin’in o dönem çırpındıkça nasıl da battığını anlatmaya yeter. Alptekin o dönemde taksicilik, hatta dilencilik bile yaptı. Kitabında o günleri şöyle anlattı:

“Dilencilik yaparken, ne kadar duyarsız bir toplum olduğumuzu hissettim. İnsanlar yanımdan geçerken beni görmüyordu, görenler ise iğrenerek bakıyordu. Hele o bana hayran olan, peşimden koşan kadınlar! Pisliğe bakar gibi bakıyorlardı bana.”

Kendi tanımıyla “Şöhret dağının zirvesindeyken” Gönül Yazar, Derya Arbaş, Neslihan Acar (ki onunla nişanlanmıştı) gibi ünlülerle aşk, genç manken meraklısı kadınlarla kısa süreli ilişkiler yaşayan Alptekin artık şu soruyu kendine sormaya başladı: “Yaşar Alptekin bu kadar iş yaptı, bu kadar popüler oldu. Ona şöhret, para, kadın, itibar ve her türlü nimet sunuldu. Peki o şimdi bunlardan hangisine sahip oldu. Elinde ne kaldı geriye?”

İSLAM'A YÖNELDİ

Alptekin kitabında bu soruyu yanıtlarken, “Artık bu şekilde yaşayamam, yaşım da ilerledi. Bir hidayete ereyim diye düşünmedim” diye yazdı ama sonuç ortada...
Şov dünyasının gözde bir yıldızıyken kendi deyimiyle hep “uçlarda yaşayan” Alptekin, Sakıp Sabancı’nın cenazesinden sonra, “geçmişini çöpe atıp” kendini dine verdi. O güne kadar ezan seslerini duymazdan gelen Alptekin, artık her ezan sesinin titrettiği bir insan haline geldi. Günahlarından arınmak için mezarlıklarda sabahlayan, namaz için camiden camiye koşan bir adam oldu.
Hidayete eriş öyküsü ve “Namazla Yeniden Doğdum” kitabı da onu, gençlere ibretlik uyarılar, altın tavsiyeler veren bir vaiz yaptı. Hacca gitti. 

Ayris Alptekin

YAŞAR ALPTEKİN VE NİLGÜN ALTINYAYLA'NIN KIZLARI AYRİS ALPTEKİN KİMDİR?

Yaşar Alptekin ve Nilgün Altınyayla'nın kızları Ayris Alptekin, 1993 yılında İstanbul'da doğdu. Anne ve babası 1995 yılında boşandıktan sonra babası ve babaannesi yanında büyümüştür. Güzel sanatlar lisesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Yazarlığı Bölümü'nde okumaya devam etmektedir.

2003 yılından beri Galata Kuledibi'ndeki Büyük Hendek Caddesi'nde faaliyet göstern "Galataperform"da kolektif metinler yazıp sergilemektedir. Ayris Alptekin, 2013 yılında yönetmenliğini Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın yaptığı ∫adlı sinema filminde Onur Saylak, Barış Hacıhan, Hazal Kaya ile birlikte oynadı. Bu film 50. Antalya Film Şenliğinde En iyi senaryo ve En iyi kurgu ödülünü aldı. Ayris Alptekin de 25.Ankara Uluslararası Film Festivalinde Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Ödülleri : 2013 - 25. Ankara Uluslararası Film Festivali - Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülü - Mavi Dalga

Filmleri ve Dizileri :
2012 - Jin (sinema filmi )
2013 - Mavi Dalga (sinema filmi )
2014 - Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda (oyuncu ve yönetmen) (belgesel)

 

Yorumlar